Horia Brenciu: „Mănânci cât să nu te saturi și faci sport o oră pe zi”

Timp estimat de citire3 minute, 57 secunde

Care sunt activitățile tale preferate din timpul liber?

A cunoaște și a auzi talente noi care vin zilnic la Academia de Arte este una dintre cele mai mari bucurii. Nu aș putea zice că e timp liber, dar de o lună și ceva, de când am lansat Academia, timpul liber ușor, ușor mi s-a ocupat. Mărturisesc că am făcut eforturi mari alături de soția mea și echipa Academiei pentru a ridica și a porni această idee. Acum, fiecare copil, adolescent sau adult care ne trece pragul ne face să ne gândim cum să implementăm mai bine muzica și frumosul în educația copiilor și nu numai.

Ce înseamnă pentru tine să fii sănătos. Cum ai defini „sănătatea”?

Echilibru. Că mănânci, că faci sport sau orice alte activități, mai mult sau mai puțin plăcute, trebuie să existe un echilibru. În toate trebuie să existe acest lucru. Deocamdată nu e chiar modul meu de viață. E un deziderat. Încerc să mă apropii de el.

Concret, ce faci pentru a te menține în formă?

Pasiunea mea din ultimul an este tenisul. El îmi ține greutatea sub control și tot el mă susține la concerte. Spun asta pentru că mișcarea pe care o fac pe scenă ar fi fost foarte dificilă fără un sport care să mă mențină în formă. A cânta piese dinamice și a dansa în același timp nu e chiar cel mai ușor lucru de făcut.

Cât de importantă este alimentația și cât activitatea fizică?

Esențială, iar teoria e simpla. Mănânci cât să nu te saturi și faci sport cel puțin o oră pe zi… Ambele aspecte sunt pe cât de ușor de scris, pe atât de delicat să le pui in aplicare. Atenție, nu e greu. E doar… delicat, iar eu mă perfecționez de la o zi la alta!

A fost vreodată nevoie să pierzi în greutate? Cum ai procedat?

Sport intens dublat de regim drastic. Începusem câteva producții de cabaret, prin 2004, aveam nevoie rapid de o îmbunătățire a siluetei și am reușit să scap de 25 kg în câteva luni… A face sport este esențial pentru un artist, în special pentru partea de mișcare de pe scenă! La concertele din 18 și 19 decembrie, de la Sala Palatului, îmi propun să dansez foarte mult și cu poftă! Drept pentru care acum fac mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână! Veniți să mă vedeți, nu-i așa?

Spune-ne, te rugăm, trei lucruri de care nu te poți lipsi în viața de zi cu zi…

O cană de cafea îndulcită cu miere, o adiere de soare pe obraz și zâmbetul soției mele.

Cum îți place să petreci sărbătorile de iarnă?

Cu ai mei. Anul ăsta cu atât mai mult pentru că revine în țară și Maria, fata mea mijlocie, în vacanța de iarna, de la facultatea ei din Olanda. Din păcate, n-o să ajungă la Sala Palatului, pe 18 și 19 decembrie. A fost mereu lângă mine, la toate evenimentele din ultimii ani. Dar compensăm la împodobirea bradului!

Ce surprize pregătești pentru 2020? 

În primul rând, tuturor elevilor de la Academie le pregătesc noi provocări. O dată la 5 ani, îl serbez pe Sinatra, muzica jazz și swing a acelor vremuri și HB Orchestra Big Band va cânta din nou “MY WAY” anul viitor… Bănuiesc ca știți că “MY WAY” e piesa preferată a lui Tudor, nu?

Un gând pentru cititorii Slab sau Gras…

Dragilor, bucurați-vă de viață!  Înainte de a vă pune piedici culinare, testați tot ce puteți gusta, de peste tot, din toată lumea. Trebuie să vă încercați papilele gustative. Câteodată veți fi dezgustați, alteori super fericiți. E ca-n viață.  Numai dacă încerci și evadezi din propriile limite devii mai bun, mai inteligent și ai mai multe povești pentru… nepoți!

Horia Brenciu pe scurt:

Dacă aș fi un sentiment, aș fi… bucurie.

Nimic nu-mi face o plăcere mai mare ca… îmbrățișarea copiilor mei.

Dacă nu aș fi fost artist și om de televiziune, aș fi fost… solist la teatrul de muzică din Brașov.

Mottoul meu este… În timpul existenței tale pe Pământ, fii cea mai bună versiune a ta! Învață, caută, încearcă, iubește!

Mâncarea mea preferată este… cea preparată de soție!

Aș face orice să… cunosc lumea mai bine.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate