Halle Berry, în formă maximă la 54 de ani. Uite ce mănâncă și cum antrenează

Timp estimat de citire:

5 minute, 0 secunde

Ca să înțelegi mai bine definiția „fitspiration”, un hashtag popular pe Instagram, redirecționează-ți atenția către Halle Berry. Vedeta arată fabulos, iar ceea ce face pentru asta… cu siguranță nu e pentru cei slabi de înger!

A fost meru suplă și a arătat bestial, dar acum parcă e mai tonică și, totodată, sexy ca niciodată. Și asta pentru că nu lasă vârsta să-și spună cuvântul. Cu eforturi constante și consistente. Dacă arunci o simplă privire asupra contului ei de pe Instagram, vei rămâne pur și simplu fără cuvinte. La cum și cât se antrenează, câștigătoarea premiului Oscar și-ar putea adjudeca oricând cele mai râvnite titluri la concursurile de fitness.

Rutina de antrenament, cu adevărat impresionantă

O componentă de bază în programele sale de antrenament sunt exercițiile compuse, care lucrează întregul corp. Ea mărturisit că este un mare fan al deja celebrului exercițiul pentru zona Core, numit planșă sau scândurică (eng. Plank): „Este un exercițiu pentru abdomen pe care îl încorporez destul de des în antrenamentele mele. A făcut o diferență uriașă în ceea ce privește definirea zonei Core și creșterea rezistenței”.

Pentru a-i ilustra eficiența Berry a adăugat: „Uneori, doar mențin această poziție cât de mult pot. Mai întâi simt cum încep să mă  doare abdominalii, apoi, destul de curând, am senzația că întregul corp a luat foc.”

Un super circuit

Ca să-și îmbunătățească și mai mult condiția fizică, Halle a recurs în ultima vreme la un set de exerciții extrem de solicitant. Acesta este format din doar două exerciții, executate cu repetări și greutăți diferite:

  • 40 de fandări cu flexii pentru biceps, purtând greutăți la gleznă și la încheietura mâinilor, cu gantere din spumă
  • 20 de genuflexiuni cu presă deasupra capului cu gantere din spumă, purtând o bandă elastică pentru antrenarea mușchilor fesieri
  • 38 de fandări cu flexii pentru biceps
  • 19 de genuflexiuni cu presă pentru umeri
  • 36 de fandări cu flexii pentru biceps
  • 18 de genuflexiuni cu presă pentru umeri

Și tot așa, descrescător, până la 0!

Îi place varietatea

Dacă te uiți la postările ei #FitnessFriday de pe Instagram, în care apare adesea alături de antrenorul ei Peter Lee Thomas, îți va fi evident că actrița este o adeptă a varietății. Ca parte a pregătirii fizice pentru rolul de luptătoare de arte marțiale mixte (MMA) în viitorul său film, Bruised, Halle Berry lucra la sală și câte patru ore pe zi, trecând prin antrenamente cardio de înaltă intensitate în stil MMA, antrenamente de forță, antrenamente pliometrice, alergare și box, favoritul ei de acum peste zece ani.

„Boxul încă este considerat unul dintre cele mai bune antrenamente pentru tot corpul. Îți sculptează fiecare mușchi și arde multe calorii și grăsimi. Scade substanțial nivelul de stres, dezvoltă coordonarea mâinii-ochi și creează încredere și disciplină. Dar cel mai important… nu oprești niciodată învățarea. Am boxat în ultimii 10 ani și în mod regulat în ultimii trei și îmi place că învăț mereu o nouă modalitate de a mă provoca și de a lucra noi mușchi”, și-a explicat vedeta dragostea pentru acest sport.

Yoga, stretching, meditație

Din programul de antrenament al vedetei nu lipsesc nici practicile mai blânde. Halle Berry obișnuiește frecvent să facă Yoga înainte de de sesiunile cardio, ca metodă de încălzire. De asemenea, ea nu neglijează nici exercițiile de stretching, pentru a evita accidentările. „Fitness-ul nu înseamnă doar alergare, ridicare și lovitură. Pentru mine, a fi sportiv și super fit înseamnă, de asemenea, să fii liniștit, să faci întinderi și să respiri”, a precizat ea la un moment dat într-o postare.

Un loc important în ritualurile celebrei actrițe îl ocupă și meditația. Ea a dezvăluit că îmbrățișat această practică după o întâlnire marcantă cu un maestru yoghin în India: „Experiența nu numai că m-a schimbat profund, dar m-a inspirat să-mi propun să nu las să treacă o zi fără un fel de meditație.”

Își începe ziua cu multă apă

Halle Berry acordă atenție sporită hidratării. Imediat ce se trezește, ea bea un pahar mare cu apă plată, în care, de obicei, adaugă un pic de zeamă de lămâie pentru aromă. Apoi, așa cum a menționat antrenorul ei într-un interviu pentru Hollywood Life, își ia imediat suplimentul cu aminoacizi.

Dieta keto + post intermitent

Până și în materie de dietă, Halle Berry merge o variantă combinată. Ea a ales să respecte regulile postului intermitent, limitând fereastră zilnică de consum. Susține că acest lucru o ajută foarte mult. În plus, actrița urmează principiile dietei keto, întrucât o ajută să-și controleze diabetul de care a declarat că suferă de mai mulți ani. Astfel, regimul ei alimentar este sărac în carbohidrați, bogat în grăsimi sănătoase și cu aport moderat de proteine.

Conform antrenorului ei, Halle are prima masă a zilei imediat după antrenament, care este „practic micul dejun și prânzul combinat”. De multe ori, ea optează pentru o friptură cu o salată verde mare, în general din frunze închise la culoare, așa cum este spanacul sau varza kale. La această masă poate să consume și două sau trei ouă. Le consumă întregi, nu doar albușurile, deoarece gălbenușul este foarte nutritiv. De asemenea, vedeta consumă, aparent pe tot parcursul zilei, supă pe oase, iar uneori pe post de băutură înainte de culcare. Se mai regăsesc în meniul ei și avocado, țelina, castraveții, conopida, broccoli, afinele, căpșunele, zmeura și murele – toate sunt acceptate în cadrul dietei keto.

Sursa: www.harpersbazaar.com.au

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate