Gustarile de dimineata, impedimente pentru dieta

Timp estimat de citire0 minute, 56 secunde

Iti place sa iei o mica gustare intre mic dejun si pranz? Acesta ar putea fi un gest daunator pentru dieta! Conform unui nou studiu, realizat de Centrul pentru Cercetare in Cancer Fred Hutchinson, femeile care iau gustarea de dimineata slabesc mai putin decat celelalte.

Studiul s-a derulat pe parcursul unui an, iar cercetatorii sustin ca gustarile dintre mic dejun si pranz sunt de obicei luate fara a simti foamea, ci doar din obisnuinta si fara a reflecta asupra gestului de a manca. “Gustarile pot fi o parte din trusa de supravietuire a unei persoane la dieta, daca sunt luate ca raspuns la o senzatie reala de foame. Oamenii ar trebui sa calculeze daca nu sunt intervale prea mari – mai mult de cinci ore – intre mese”, a declarat Anne McTiernan, autoarea studiului.

Participantele la studiu care mancau si o mica gustare intre mic dejun si pranz au slabit 7% din greutatea lor pe parcursul unui an, in timp ce femeile care luau un mic dejun sanatos si nicio alta gustare pana la pranz au reusit sa slabeasca mai mult: 11% din greutatea propriului corp.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate