Grasimea bruna lupta cu obezitatea pe timpul iernii

Timp estimat de citire:

0 minute, 47 secunde

Recent, a fost demonstrat faptulcaunanumit tip de grasime, cea bruna, se regaseste si in organismul adultilor. Pana acum un an se considera ca grasimea bruna se regaseste doar in organismele bebelusilor nou-nascuti, fiind un tesut specializat ce arde calorii pentru a incalzi corpul.

Noutate a vine de la un grup de cercetatori canadieni de la doua universitati din Quebec, care au demonstrat ca grasimea bruna nu contribuie la arderea caloriilor atunci cand temperaturile sunt ridicate, ci doar in conditiile unui climat rece.

Rezultatele acestui studiu pot contribui la eradicarea epidemiei de obezitate, intrucat cercetatorii si-au propus sa dezvolte modalitati prin care sa creasca nivelul de grasime bruna din organism si, de asemenea, sa descopere modul in care aceasta grasime poate fi activata pentru a arde cat mai multe calorii. Conform unor declaratii facute de Barbara Cannon si Jan Nedergaard, de la Universitatea din Stockholm, aceste informatii au implicatii semnificative asupra epidemiei de obezitate din randul oamenilor.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate