Ghidul condimentelor: cele mai apreciate mirodenii

Timp estimat de citire:1 minut, 10 secunde

Semințe, boabe, plante verzi sau uscate, legume, coajă de fructe și nu numai… Fără ele, mâncarea ar rămâne o simplă necesitate, nu și un prilej de delectare și surprindere a simțurilor. Și nici de experimentare și exprimare a creativității în bucătărie.  

Cu priceperea necesară, dar și cu un set potrivit de condimente la îndemână, poți face o capodoperă culinară chiar și din cele mai puțin ofertante ingrediente. Cu nuanțe variate de gust și arome, acestea pot scoate din anonimat orice preparat. În plus, vin și cu o serie de beneficii ce nu sunt de neglijat. Mai jos e o listă scurtă  a celor care n-ar trebuie să-ți lipsească.

Rozmarinul

Este poate cel mai reprezentativ condiment al bucătăriei italiene. Îl regăsim în o mulțime de rețete, de la fripturi, mâncăruri de legume până la tot soiul de aluaturi, în special în cele pentru pizza și tortelloni. Ceea ce ar mai trebui să știm despre el este că-i un antioxidant puternic și ajută la combaterea inflamației. În plus, stimulează digestia și oferă organismului suport în lupta cu infecțiile respiratorii. Mare atenție însă, rozmarinul este un condiment destul de capricios. E bine să nu mergi prea departe cu cantitatea și în niciun caz să nu-l combini cu frunza de dafin.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate