Ghidul condimentelor: cele mai apreciate mirodenii
Semințe, boabe, plante verzi sau uscate, legume, coajă de fructe și nu numai... Fără ele, mâncarea ar rămâne o simplă necesitate, nu și un prilej de delectare și surprindere a simțurilor. Și nici de experimentare și exprimare a creativității în bucătărie.
03.01.2020
3363


Timp estimat de citire:
1 minut, 10 secundeCu priceperea necesară, dar și cu un set potrivit de condimente la îndemână, poți face o capodoperă culinară chiar și din cele mai puțin ofertante ingrediente. Cu nuanțe variate de gust și arome, acestea pot scoate din anonimat orice preparat. În plus, vin și cu o serie de beneficii ce nu sunt de neglijat. Mai jos e o listă scurtă a celor care n-ar trebuie să-ți lipsească.
Rozmarinul
Este poate cel mai reprezentativ condiment al bucătăriei italiene. Îl regăsim în o mulțime de rețete, de la fripturi, mâncăruri de legume până la tot soiul de aluaturi, în special în cele pentru pizza și tortelloni. Ceea ce ar mai trebui să știm despre el este că-i un antioxidant puternic și ajută la combaterea inflamației. În plus, stimulează digestia și oferă organismului suport în lupta cu infecțiile respiratorii. Mare atenție însă, rozmarinul este un condiment destul de capricios. E bine să nu mergi prea departe cu cantitatea și în niciun caz să nu-l combini cu frunza de dafin.

Ce și cum să mâncăm pentru a avea o viață lungă, ferită de boli
09.03.2023

Cele mai importante vitamine - funcții în organism și surse alimentare
07.03.2023