Dieta Montignac: reguli pentru faza 1 si retete
Atunci cand vrei sa slabesti repede, dieta Montignac se numara printre cele mai populare optiuni. Dieta Montignac a fost creata avand la baza principiul conform caruia ingrasarea si excesul de insulina din organism sunt in stransa legatura si sunt provocate de consumul de carbohidrati. De aceea, dieta Montignac presupune sa eviti carbohidratii si sa consumi doar alimente cu indice glicemic scazut, in combinatii care sa te faca sa slabesti!
15.04.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 46 secundeAfla cum slabesti rapid cu dieta Montignac si care sunt regulile acestei diete!
Dieta Montignac, Faza 1
In prima faza, dieta Montignac este special conceputa pentru a-ti obisnui organismul cu arderile si intregul proces de slabire. Practic, doar faza 1 a dietei Montignac este conceputa pentru a slabi, in timp ce faza a doua a dietei este creata pentru a te mentine in forma dupa ce ai dat jos kilogramele in plus.
In prima faza, trebuie sa urmezi aceste 8 reguli principale:
- Nu sari niciodata peste mese. Mananca pana te simti satul.
- Ia un mic dejun care sa includa fie carbohidrati cu indice glicemic scazut si lactate, fie carbohidrati cu indice glicemic scazut si proteine (mezeluri, oua).
- Pranzul si cina trebuie sa includa ori proteine si grasimi (precum uleiul de masline), fie carbohidrati cu indice glicemic scazut si proteine.
- Masa principala a zilei este pranzul.
- Elimina zaharul, sub orice forma.
- Elimina orice tip de bautura cu cofeina, intrucat stimuleaza secretia de insulina.
- Limiteaza consumul de alcool – doar vinul rosu este permis, in cantitati mici!
- Evita sa mananci grasimi saturate impreuna cu carbohidrati cu un indice glicemic mai mare de 35.
Alimentele cu indice glicemic scazut sunt considerate cele cu un IG mai mic de 55. Alimentele cu IG mediu sunt cuprinse intre 56-69, iar cele cu indice crescut au indice glicemic de peste 70.
Exemple de alimente cu indice glicemic scazut, recomandate in faza 1 a dietei Montignac: legume (in afara de dovleac si cartofi), cirese, kiwi, piersici, prune, grepfrut, mere, pere, fasole neagra, usturoi, ciocolata cu peste 70% cacao, tofu din soia, condimente (oregano, busuioc), alune, ciuperci, praz, masline, ghimbir, salata verde, migdale, ridichi, nuci, spanac, oua, lactate, branzeturi, carne slaba.
Dieta Montignac: retete
Este destul de simplu sa gatesti pentru dieta Montignac , odata ce iti insusesti principiile dietei, mentionate mai sus. Pe langa preparatele crude, ai voie sa le pregatesti termic, respectand principiul disocierii.
Iata doua idei de retete rapide ce iti vor demonstra ca dieta Montignac inseamna gust bun si slabire rapida:
Salata tabbouleh cu quinoa
Ingrediente:
100 g quinoa
3 legaturi de patrunjel
1 legatura de menta proaspata
4 rosii medii
3 cepe verzi, cu tot cu frunze
Sucul de la 3 lamai
4 linguri de ulei de masline extravirgin
Sare si piper dupa gust
Preparare: Spala bine boabele de quinoa, fierbe-le intr-o cantitate dubla de apa, timp de 3 minute din momentul in care apa clocoteste. Mai lasa-le 10 minute sa absoarba apa, strecoara quinoa si amesteca-le cu restul ingredientelor.
Desert cu pere in vin
Ingrediente:
4 pere mari
500 ml de vin rosu, ales dupa gustul propriu
3 linguri de indulcitor natural (xylitol)
Piper, scortisoara si nucsoara, dupa gust
Preparare: Pune vinul si perele intr-o oala incapatoare. Lasa vinul sa fiarba timp de 10 minute, avand capacul pus, apoi ia oala de pe foc si intoarce perele. Adauga condimentele si indulcitorul si mai lasa 10 minute pe foc. Scoate perele si mai fierbe vinul pana obtii un sos mai gros, pe care il torni peste pere, atunci cand le servesti.
Raluca Baciu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta keto pentru începători - principii, reguli, informații utile
20.09.2024