Dieta cu drojdie de bere, o alegere-minune pentru sănătate și siluetă!
Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) este o ciupercă utilizată din vremuri străvechi în procesul de fermentare a berii și la dospirea pâinii, având numeroase beneficii pentru sănătate. Este ticsită cu substanțe nutritive, fiind de un real folos în prevenirea și gestionarea unui număr mare de afecțiuni. În plus, drojdia de bere se dovedește o alegere excelentă și în curele de slăbire! Află cum te poate ajuta dieta cu drojdie de bere să elimini surplusul de kilograme, dar și să ai o sănătate de fier!
23.08.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 33 secundeDrojdia de bere este considerată, pe bună dreptate, un aliment miraculos: conține vitaminele din complexul B, D, E, H (biotină), acid folic, magneziu, potasiu, calciu, crom, seleniu, fosfor, aminoacizi și proteine, iar aportul sau caloric se apropie de zero.
Pentru a beneficia de acest cocktail de substanțe nutritive, bazează-te pe drojdia de bere cultivată pe cereale maltate – cu alte cuvinte, acel soi de drojdie obținută în procesul de fabricare a berii. Spre deosebire de aceasta, drojdia din comerț conține mult mai puține nutrimente – cu până la aproximativ 70%.
O dietă cu drojdie de bere, așadar, ar putea fi alegerea perfectă la început de primăvară, ca program de detoxificare după o iarnă lungă, presărată cu „capcane culinare”, atât pentru a elimina kilogramele acumulate în sezonul rece, cât și pentru a-ți revigora organismul.
Dieta cu drojdie de bere: scapi de 5 kilograme în 2 săptămâni!
Drojdia de bere „topește” kilogramele în exces, îmbunătățește aspectul pielii afectate de celulită și accelerează metabolismul mulțumită riboflavinei, vitamina B12, care intervine în toate aceste procese. Pentru ca efectele să fie vizibile, timp de 2 săptămâni, consumă câte o lingură de drojdie de bere proaspătă sau, dacă nu ai la îndemână, o jumătate de lingură de drojdie de bere uscată la prima masă a zilei, după care consumă aceeași cantitate cu jumătate de ora înaintea meselor de peste zi.
Este posibil să ți se pară dificil să consumi drojdia de bere ca atare, din cauza gustului și a mirosului său; de aceea, ai putea să îți păcălești simțurile combinând-o cu diverse alimente: iaurt grecesc, miere, ceai, sucuri naturale de fructe etc.
Dacă te confrunți cu un exces ponderal major, urmează, timp de trei luni, o dietă cu drojdie de bere de câte trei săptămâni (21 de zile) în fiecare luna, perioada în care consumă zilnic câte trei lingurițe din acest aliment-minune.
Drojdia de bere reduce apetitul și poftă de dulce, însă nu înlocuiește un regim alimentar echilibrat sau exercițiile fizice practicate în mod regulat. Așadar, pentru rezultate optime, este important să ai o alimentație sănătoasă, diversificată, să te hidratezi corespunzător și să incluzi mișcarea în programul tău săptămânal.
Urmează o dietă cu drojdie de bere pe o perioada de trei luni de zile, consumând produsul sub formă de tablete sau pulbere în cure de câte două săptămâni, urmate de pauze de tot atâtea săptămâni. Nu uită să ceri, în prealabil, sfatul unui medic specialist pentru a preîntâmpina orice neplăceri.
Dieta cu drojdie de bere: alte beneficii pentru sănătate
Dieta cu drojdie de bere nu te ajută doar să elimini surplusul de kilograme, ci are și multiple beneficii pentru sănătatea generală:
- Întărește sistemul imunitar;
- Îmbunătățește starea de spirit, fiind un adjuvant excelent în gestionarea tulburărilor psihice;
- Ajută la eliminarea acumulărilor de tartru de la suprafață dinților;
- Contribuie la regenerarea țesuturilor și combate acțiunea radicalilor liberi la nivelul pielii;
- Ameliorează aspectul acneei;
- Decolorează petele pigmentare;
- Favorizează regenerarea capilară și elimina căderea excesivă a părului;
- Ajută în tratamentul afecțiunilor dermatologice;
- Contribuie la gestionarea afecțiunilor sistemului digestiv, reechilibrand flora intestinală;
- Întârzie/previne instalarea bolilor degenerative (demență, Alzheimer, Parkinson etc.);
- Ajută organismul să facă față administrării de citostatice, recomandate în tratarea tumorilor maligne;
- Susține organismul în perioadele de efort fizic și intelectual intens s.a.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta keto pentru începători - principii, reguli, informații utile
20.09.2024