Condimentul care te ajuta sa „topesti” grasimea

Timp estimat de citire1 minut, 8 secunde

Veste formidabila in prag de Sarbatori din partea oamenilor de stiinta americani. Acestia au descoperit ca unul dinte condimentele intens folosite in aceasta perioada a anului se dovedeste a fi un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus.

Dincolo de aroma inconfundabila si savoarea aparte pe care o da turtei dulci si altor preparate, condimentul-vedeta al iernii – da, vorbim de scortisoara! – prezinta o mare avantaj pentru silueta. Concluzia se desprinde din studiul unui grup de cercetatori de la Universitatea din Michigan, SUA, care a investigat efectul cinamaldehidei, ingredientul principal din scortisoara, asupra celulelor adipoase umane.

Date promitatoare

Actiunea cinamaldehidei a fost studiata pe mai multi voluntari, cu varste, etnie si greutate corporala diferite, pentru o cat mai mare acuratete a rezultatelor obtinute. Cercetarea a aparut revista de specialitate „Metabolism” si a scos la iveala faptul ca substanta activa din scortisoara descurajeaza stocarea grasimilor, declansand procesul de ardere a acestora, zis si termogeneza. In felul acesta, scortisoara nu doar ca previne acumularea de tesut adipos, ci imbunatateste si sanatatea metabolica. Studii anterioare efectuate pe soareci de laborator au sugerat ca cinamaldehida poate avea un rol important in protectia fata de anumite boli, cum ar fi obezitatea sau diabetul zaharat. Urmeaza sa se faca cercetari suplimentare pentru a determina dozajele si modul cel mai eficient de administrare a scortisoarei pentru a obtine beneficii fara efecte secundare nedorite.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Abonează-te