Ciuperca Ganoderma lucidum, de ajutor in tratamentul obezitatii

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Persoanele afectate de exces ponderal au un nou aliat in lupta lor cu kilogramele in plus: ciuperca Ganoderma lucidum. Folosita in medicina traditionala chineza pentru intarirea sistemului imunitar, dar si pentru tratarea diabetului, aceasta poate favoriza pierderea in greutate, conform unui recent studiu realizat pe soareci de laborator, aparut in revista britanica „Nature”.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Chang Gung din Taiwan au descoperit ca rozatoarele supuse timp de doua luni unei alimentatii bogate in grasimi, in care s-a adaugat un extract de Ganoderma lucidum, au castigat mai putin in greutate, comparativ cu cele care au avut parte de aceeasi hrana, fara a primi insa si extractul. Echipa de cercetatori, condusa de profesorul Hsin-Chih Lai, a observat ca moleculele extrase din ciuperca modificau flora intestinala a animalelor, puternic dezechilibrata de regimul alimentar cu multe grasimi. Practic, dupa consumul extractului de Ganoderma lucidum, compozitia florei intestinale a soarecilor hraniti cu grasimi semana foarte mult cu aceea a soarecilor cu o alimentatie normala si fara probleme cu greutatea. „Mare parte din efectul anti-obezitate al ciupercii Ganoderna lucidum se datoreaza acestei modulatii a microbiotei”, a precizat procesorul Hsin-Chin Lai.

Autorii cercetarii spun ca descoperirea este promitatoare, dar ca este nevoie de studii mai aprofundate pentru a confirma concluziile testelor lor.

La ora actuala, obezitatea este una dintre cele mai grave probleme de sanatate la nivel mondial, fiind pe punctul de a deveni principala cauza a cancerului in lume, detronand fumatul. 

 

Sursa: www.livescience.com

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate