Antrenamente care ard multe calorii

Timp estimat de citire3 minute, 24 secunde

Atunci când vrei cu adevărat să slăbești, trebuie să acționezi cu hotărâre și să nu umbli cu jumătăți de măsură. Tocmai de aceea, revizuirea obiceiurilor alimentare trebuie să fie secondată de inițierea unui program de exerciții fizice care să pună caloriile pe jar, în număr cât mai mare.

Știm că timpul tău e prețios și vrei să obții rezultate vizibile într-un timp cât mai scurt posibil. De aceea, ca să scazi în greutate în mod eficient, pe lângă dietă, ia în calcul la modul cel mai serios să te apuci de sport. E adevărat, în chestiunea slăbitului contribuția regimului alimentar are o pondere de 75%, iar cel al exercițiilor fizice – de numai 25%. Chiar și așa, rolul activității fizice nu e deloc de neglijat. Dincolo de faptul că te va ajuta să crești deficitul caloric, accelerând astfel procesul de slăbire, îți va proteja și consolida masa musculară. Cu alte cuvinte, va determina schimbarea compoziției corporale. Or, acesta este principalul factor de avut în vedere dacă ne propunem să slăbim sănătos și să reducem riscurile de îmbolnăvire pe termen lung.

Opțiuni sigure

Cercetătorii care au studiat cu rigurozitate ce cantitate de energie consumă oamenii în timpul diferitelor tipuri de activitate fizică au stabilit că cele mai multe calorii ard exercițiile care implică atât grupe musculare din partea inferioară, cât și din cea superioară. Îți prezentăm mai jos o listă a celor mai bune tipuri de antrenamente în acest sens, cu mențiunea că numărul de calorii menționat este estimativ. Cantitatea reală de energie arsă depinde de intensitatea exercițiului, durata acestuia, dar și de greutatea și înălțimea fiecăruia dintre noi. În general, cu cât greutatea corpului e mai mare, cu atât mai multe calorii sunt arse.

Antrenamente/greutatea corpului 55 kg 70 kg 85 kg
Polo 566 calorii/oră 703 calorii/oră 839 calorii/oră
Ciclism 480 calorii/oră 596 calorii/oră 710 calorii/oră
Exerciții calistenice 480 calorii/oră 596 calorii/oră 710 calorii/oră
Antrenament tip circuit 480 calorii/oră 596 calorii/oră 710 calorii/oră
Săritul corzii 453 calorii/oră 562 calorii/oră 671 calorii/oră
Pedalatul pe bicicleta staționară 420 calorii/oră 520 calorii/oră 622 calorii/oră
Vâslitul 420 calorii/oră 520 calorii/oră 622 calorii/oră
Dansul aerobic 396 calorii/oră 492 calorii/oră 587 calorii/oră
Înotul, stilul liber 396 calorii/oră 492 calorii/oră 587 calorii/oră
Jogging-ul 396 calorii/oră 492 calorii/oră 587 calorii/oră
Drumeția 340 calorii/oră 421 calorii/oră 503 calorii/oră

Un mare avantaj al sportului este acela că după efortul fizic metabolismul rămâne crescut cu circa 25% încă trei ore de la terminare antrenamentului, deoarece corpul arde lipidele în continuare pentru a reface depozitele de glicogen.

Alternative rapide

Îți poți urmări obiectivele și arde foarte multe calorii, chiar și atunci când nu ai prea mult timp de alocat exercițiului fizic. Cheia este să te concentrezi pe antrenamente de mare intensitate care îți cresc ritmul cardiac. HIIT-ul, prescurtarea de la „High Intesity Interval Training”, în traducere, „Antrenamentul în Intervale de Intensitate Ridicată”, este una dintre cele mai populare modalități de a-ți maximiza arderile. Aceasta implică scurte explozii de mișcare la mai mult de 70% din capacitatea ta aerobă. O versiune cunoscută de HIIT presupune alternarea intervalelor de 30 de secunde de mișcare intensă, urmată de un minut de repaus. De exemplu, în 30 de minute de HIIT în care alergi pe loc cu ridicarea genunchilor la piept poți arde între 240 și 355 de calorii. La fel de multe calorii arzi și dacă optezi pentru intervale în care sprintezi, efectuezi Jumping Jacks sau dacă alergi pe loc, lovindu-ți cu călcâiele posteriorul.

Cel mai bun antrenament pentru arderea caloriilor pentru tine este cel pe care îl poți face și menține o lungă perioadă de timp. Poți găsi forme complicate exerciții care măresc arderea caloriilor pe minut, însă dacă nu le vei face în mod regulat, nu te vor ajuta prea mult.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. Ristea Elena spune:

    Simt nevoia să vă spun că sunteți niște adevărați profesioniști și că vă urmăresc cu mare drag. Citesc cu interes fiecare articol și observ că sunteti realiști și nu faceți afirmații de genul: ” cu noi slăbiți în două zile cat alții intr-o lună! ”
    Aștept în fiecare zi de marți și joi, antrenamentele live ale lui Florin Prodana, de pe 136bpm, unde mă simt exact ca la sală, pe vremea când puteam merge acolo!
    Vă mulțumesc și vă doresc succes și numai bine!

Politica de confidentialitate