5 uleiuri esențiale pentru calmarea emoțiilor negative

Timp estimat de citire1 minut, 25 secunde

Iritabilitate, stres, anxietate, frică, frustrare, furie … Sunt stări afective care ne asaltează tot mai des și cu mai multă forță în această perioadă atât de dificilă pentru noi toți. Dacă lăsăm garda jos, acestea își pot instaura rapid dominația, înrăutățind și mai mult situația.

Ce bine ar fi dacă am putea să rămânem mereu senini. Ei bine, viața ne tulbură mai mereu apele, iar uneori mai grav ca altădată, exact cum se întâmplă acum, astfel că demonii noștri lăuntrici se trezesc: devenim nervoși, ne îngrijorăm, ne pierdem speranţa, ne risipim. În astfel de momente, putem apela cu încredere la una dintre cele mai vechi metode de echilibrare emoțională: aromaterapia. Că să fie mai simplu, am pregătit pentru tine o listă cu stările negative și uleiuri esențiale cele mai eficiente în cazul lor, conform Françoise Couic-Marinier, doctor în științe farmaceutice și celebră autoare de cărți despre aromaterapie și fitoterapie din Franța.

Nervozitate: ulei esențial de ylang-ylang

Cum acționează:  funcționează ca sedativ natural pentru sistemul nervos, calmează palpitațiile inimii,  scade încordarea și reduce hiperactivitatea.

Cum se folosește: amestecă 3 picături de ulei esențial de ylang-ylang într-o lingură de ulei vegetal (de cocos, de preferat dezodorizat, sau din sâmburi de caise ori macadamia), apoi masează plexul solar în sensul acelor de ceasornic. Respiră adânc. Poți repeta acest gest de mai multe ori pe zi, timp 2-3 zile, dacă este necesar.

Alte indicații: cicluri menstruale dureroase, tulburări gastrointestinale, stres, anxietate, insomnie, libido slăbit, piele uscată, afecțiuni cardiovasculare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate