3 luni pentru a fi o mireasa perfecta: program complet de slabit
Oficial, mai sunt doar trei luni pana la debutul sezonului de nunti, intrucat vara si inceputul toamnei sunt cele mai populare perioade pentru a spune „Da”. Daca te numeri printre norocoasele ce vor deveni mirese in acest an si doresc sa fie superbe in rochia alba, programul nostru de antrenament si dieta te va ajuta sa te simti si sa arati grozav in ziua cea mare!
30.03.2012
Timp estimat de citire:
4 minute, 31 secundeCarei femei nu i-ar placea ca, in ziua nuntii ei, sa fie o mireasa cu talia trasa prin inel si cu fata radioasa de fericire? Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este esential sa-ti urmezi scopul in doua directii: sa ai o alimentatie cat se poate de echilibrata si sa ai un plan de antrenament bine structurat. Ambele trebuie sa te ajute sa pierzi excesul de greutate, dar si sa fii plina de energie, in acelasi timp, asa ca evita excesele de orice fel – hranindu-te cu 500 de calorii pe zi nu vei reusi sa slabesti pe termen lung si nici sa stralucesti la nunta, insa nici un meniu incarcat de dulciuri nu iti va face bine. In trei luni, ai timp suficient pentru a slabi armonios, pentru a-ti contura delicat musculatura si a dobandi acel look sanatos pe care doar echilibrul ti-l poate oferi!
Conform unei statistici a Asociatiei americane a profesionistilor in nunti, 70% dintre mirese urmeaza o dieta de slabit chiar si in ziua cea mare.
I-am invitat pe doi specialisti de renume, nutritionistul Lygia Alexandrescu si campioana mondiala la fitness Diana Oprea, sa ni se alature in demersul de a-ti oferi un program de slabit pentru trei luni, perfect pentru viitoarele mirese. In prima parte vei descoperi o dieta de detoxifiere, esentiala pentru combaterea unor probleme de sanatate ce vin „la pachet” cu stilul de viata modern, precum celulita, oboseala, apetitul sexual scazut, infertilitatea, chisturile ovariene, alergiile, depresia si starea generala de disconfort. In a doua parte, specialistul nostru iti ofera un plan de antrenament adaptat cerintelor viitoarelor mirese, ce includ un abdomen plat si tonifierea intregului organism. Vei fi in forma maxima!
Dieta de detoxifiere
Nutritionist Lygia Alexandrescu
Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzatiei de balonare si imbunatatirea aspectului pielii sunt doar cateva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere. Sustinatorii acestei diete spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine care provin din: poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general si in pierderea kilogramelor nedorite. Alimente interzise: produsele lactate, carnea, pestele, ouale, cofeina, sarea, zaharul si alimentele procesate.
Iata cateva grupe de alimente permise la micul dejun, la pranz si la cina:
Cateva variante de mic dejun de detoxifiere sunt: germeni de ovaz fierti cu fructe proaspete, musli cu suc proaspat de grapefruit sau salata de fructe proaspete.
Pentru pranz, avem urmatoarele variante: supa de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, tzatziki cu cruditati, avocado proaspat cu salata verde si zeama de lamaie, cartof copt in coaja, legume inabusite.
Cina poate consta in unul din urmatoarele feluri: ghiveci de legume, legume pe grill cu zeama de lamaie si usturoi, porumb fiert, suc proaspat de legume, salata de telina cu miez de nuca.
Alimente recomandate: broccoli, varza, morcovi, mango, citrice, mere, rosii, usturoi, ceapa, struguri rosii, capsune, afine.
Planul de antrenament
Diana Oprea, campioana mondiala la fitness si manager One Fitness
Pentru prima luna din acest program recomand efectuarea a doua antrenamente saptamanale. Pe parcursul acestor antrenamente, exercitiile efectuate trebuie sa cuprinda marile grupe musculare: coapse anterior si posterior, pectorali, spate si abdomen. Inaintea fiecarui antrenament se efectueaza 10 minute de incalzire. Fiecare sedinta de fitness se va incheia cu 20 minute de efort cardio, mers pe banda in plan inclinat.
In cea de-a doua luna se poate creste numarul antrenamentelor la trei pe saptamana. Privitor la programul de fitness, recomand efectuarea exercitiilor de tonifiere care sa puna accent pe picioare, brate si abdomen. Exercitiile pot fi efectuate atat pe aparatele de fitness, cat si cu greutatea propriului corp. Timpul petrecut pe banda la finalul antrenamentului va creste de la 20 minute la 30 minute.
Repartizarea antrenamentelor se poate face astfel: doua sedinte de fitness si una de aerobic, ori o sedinta de fitness si doua de aerobic. Alegeti varianta care considerati ca vi se potriveste cel mai bine.
In ultima luna adaugam inca un antrenament, deci vom avea patru antrenamente saptamanale. Programul de fitness din aceasta luna ramifica grupele musculare, insa recomand ca accentul sa ramana pe zona membrelor inferioare, brate si abdomen. Dedicati mai mult timp exercitiilor pentru coapse, zonei fesierilor si a abductorilor (aripioarele). Bratele primesc si ele o atentie deosebita pentru zona tricepsului si a umerilor. Abdomenul trebuie si el tratat preferential pentru a fi perfect in ziua nuntii. Puteti efectua exercitii de tonifiere a abdomenului la fiecare antrenament sau chiar in fiecare zi. Incheie antrenamentul de fitness cu 30 minute de efort cardio.
La aerobic, in aceasta luna se poate opta pentru clasele cu grad de dificultate crescut. Alegeti programele de tip Kick Box, Body Combat, Cardio kick unde efortul cardio este ridicat, iar cel de tonifiere extrem de intens. Pentru a impiedica o eventuala instalare a monotoniei, se poate opta pentru combinatia a doua sedinte de aerobic cu doua antrenamente de fitness.
Raluca Mateescu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Calculator de calorii. Cum te ajută să monitorizezi aportul alimentar zilnic
10.09.2024