Uleiul de catina – beneficii pentru sanatate

Timp estimat de citire1 minut, 45 secunde

Uleiul de catina este folosit atat pentru sanatate, cat si pentru infrumusetare. Datorita unui amestec de vitamine, antioxidanti si minerale, uleiul de catina este benefic pentru ingrijirea pielii sau parului si totodata amelioreaza si anumite afectiuni. De asemenea, uleiul de catina este un bun antibacterian si antiinflamator.

Datorita amestecului de minerale, nutrienti si antioxidanti, uleiul de catina este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale.

 Beneficiile uleiului de catina

  • Ajuta la scaderea colesterolului;
  • Contine o cantitate mare de Omega-3, Omega-6 si Omega-9, care contribuie la regenerarea pielii si a mucoaselor.
  • Este bogat in antioxidanti, vitamina C si vitamina E, uleiul de catina ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor.
  • Datorita continutului de vitamina B12 si Omega-3, previne aparitia dementei si Alzheimerului, ajutand creierul sa ramana functional si la varste inaintate.
  • Trateaza tusea si durerile de cap.
  • Imbunatateste memoria.
  • Ajuta la slabit.
  • Reduce concentratiile de toxine din ficat.
  • In fructele de catina se gaseste o substanta antibacteriana, analgezica, numita quercitina. Datorita acestei substante, catina este folosita pentru tratarea gastritelor, obezitatii si a cataractei.

Catina, polivitamina naturala

Catina este un arbust cu numele stiintific Hippophae rhamnoides cu un areal foarte mare de raspandire. Fructele de catina contin 85% apa, vitaminele C, E, F, D, provitamina A,, vitaminele B1, B2, acid folic, fitosteroli, inozitol, acid pantotenic, palmitic, evucic, succinic etc. Putem considera catina si produsele obtinute din ea drept o polivitamina naturala.

Cum se prepara uleiul de catina

Pentru a prepara uleiul de catina ai nevoie de 250 grame catina, 500 mililitri de ulei de masline si o sticla inchisa la culoare.

Se pun fructele de catina intr-o sticla de 1 litru de culoare inchisa impreuna cu uleiul de masline (se poate folosi si ulei de migdale sau de floarea-soarelui) timp de 2-3 saptamani si se va amesteca compozitia zilnic. Dupa aceasta perioada, vei putea sa filtrezi uleiul format cu ajutorul unui tifon sau a unei site, iar rezultatul poate fi pastrat in sticlute mai mici, de culoare inchisa, intr-un loc racoros.

Curele cu ulei de catina sunt variate si cel mai bine este sa consulti un specialist inainte de a incepe.

Suplimente pentru imunitatea copiilor

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate