Trenduri în nutriție pentru anul 2022
Anul 2022 se anunță foarte interesant și sub aspectul nutriției. Din ce în ce mai mulți oameni conștientizează că alegerile de zi cu zi le afectează sănătatea pe termen lung. În același timp, pandemia impune în continuare nevoia de a ne susține sistemul imunitar prin intermediul alimentației, dar și de a ne feri de kilogramele în plus. Iată care sunt trendurile lui 2022 în materie de nutriție.
12.01.2022
Timp estimat de citire:
2 minute, 44 secunde1.Viață lungă vs. Viață sănătoasă
Chiar dacă este natural să ne dorim o viață cât mai lungă, în prezent se vorbește foarte mult despre conceptul de viață sănătoasă (eng. Healthspan), definit prin anii în care o persoană este sănătoasă, fără a suferi de afecțiuni cronice. Consumatorii vor căuta din ce în ce mai mult suport în dietă, stil de viață și suplimente alimentare, indiferent de vârstă. Sănătatea poate fi menținută la orice vârstă și prin modularea inflamației din organism, menținerea constantă a glicemiei, reducerea impactului radicalilor liberi prin consumul de antioxidanți, susținerea sistemului imunitar sau menținerea sănătății ficatului.
2.Sistem imunitar puternic!
Pandemia a determinat o atenție deosebită asupra sistemului imunitar. Preocupările vizavi de imunitate vor deveni cel mai probabil o constantă. Utilizarea suplimentelor pe bază de vitamina C, vitamina D sau quercitină, concomitent cu îmbunătățirea dietei prin reducerea zahărului și consumul alimentelor sănătoase, vor deveni din ce în ce mai comune.
3.Gustări sănătoase!
Stresul pandemiei i-a determinat pe mulți oameni să mănânce pe fond emoțional, îngrășându-se sau cauzându-și probleme de sănătate. Ca atare, în 2022 mulți consumatori vor fi din ce în ce mai interesați de gustări sănătoase, care să conțină mai puține calorii și nutrienți de calitate.
4.Evită cu orice preț Burn-Out-ul!
Este un lucru recunoscut faptul că stresul prelungit afectează dispoziția, starea emoțională și chiar sistemul imunitar. În 2022 se preconizează că mulți consumatori vor căuta să utilizeze substanțe adaptogene de origine naturală (rhodiola, valeriană, vitamine din complexul B, magneziu etc.) pentru a face față mai bine stresului.
5.Adoptă reducetarianismul!
Reducetarianismul este un stil de viață cunoscut și sub numele de flexitarianism. Acesta recomandă reducerea cosumului de carne cu scopul de a avea un stil de viață mai sănătos și de a proteja mediul. Dacă nu te atrage ideea renunțării complete la carne, reducetarianismul poate fi o opțiune pentru tine. Pur și simplu consumă carne din când în când sau doar în weekend. Cu o ofertă din ce în ce mai generoasă de alimente pe bază de plante, reducerea consumului de carne este mai ușoară ca niciodată.
6. Gătește mai sănătos!
Trenduri precum slow cooking sau preparatul pâinii acasă au căpătat amploare în timpul pandemiei și pentru un motiv bun. Gătitul nu este doar o necesitate, este o oportunitate de a încetini ritmul și de a-i oferi corpului elemente nutritive de ca re are nevoie. Chiar momentul gătitului însuși îți poate aduce un moment de liniște, deconectându-te de la problemele stresante.
Doar 10% dintre copii consumă legume la fiecare masă
07.11.2024