Trend în creștere: tot mai multe persoane care vor să slăbească merg la nutriționist

Timp estimat de citire1 minut, 56 secunde

Preocuparea românilor pentru o alimentație sănătoasă și o siluetă armonioasă este din ce în ce mai mare. Cifra de afacere înregistrată de clinica Smart Nutrition în primul semestru al anului 2019 reprezintă o confirmare a acestui lucru, fiind în creștere cu 208% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 În primele 6 luni ale anului pacienții clinicii au fost în proporție de 78% femei și 22% bărbați și s-au adresat medicilor nutriționiști pentru a-și atinge obiectivele de pierdere în greutate și a învăța cum să mănânce sănătos și echilibrat. Din totalul pacienților, 21% au fost copii și adolescenți (1-18 ani), 69% au fost persoane cu vârste între 18 și 50 ani și 10% s-au încadrat în categoria de vârstă 50-79 ani. De asemenea, 38% dintre pacienți sunt normoponderali, 48% dintre pacienți sunt supraponderali, iar 14% dintre pacienți suferă de obezitate.

 „Rezultatele foarte bune arată că locuitorii din mediul urban vor să obțină silueta dorită prin metodele corecte, ghidați de un medic specialist nutriționist, în detrimentul dietelor luate din surse nesigure. În clinica noastră, pacienții au avantajul unei abordări integrate a nutriției, care acoperă toate etapele implicate în alcătuirea unui program potrivit și eficient de slăbit, începând de la consultația inițială, analize și investigații de metabolism, continuând cu jurnalul nutrițional, planul alimentar personalizat, dar și ședințe de psihoterapie, mâncatul emoțional fiind, în ultima perioadă, considerat o cauză din ce în ce mai frecventă a kilogramelor în plus”, a precizat Andreea Vasile, director clinica Smart Nutrition, din București.

Excesul de greutate este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme de sănătate publică, Organizația Mondială a Sănătății avertizând că Europa se va confrunta cu o epidemie de obezitate până în anul 2030. În România, rata de obezitate în rândul copiilor și tinerilor continuă să crească. Potrivit statisticilor, 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și 1 din 10 este diagnosticat  cu obezitate. Persoanele afectate de obezitate sunt în pericol de a dezvolta peste 30 de complicații grave, printre care boli cardiovasculare, diabet zaharat, afecțiuni musculo – scheletice, în special osteoartrita, sindromul de apnee în somn, depresie, precum și unele tipuri de cancer.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate