Top 10 obiceiuri pentru a slabi si a nu te mai ingrasa vreodata
Revistele si site-urile sunt pline de sfaturi si trucuri pentru a slabi, insa adevarul este ca doar un stil de viata sanatos te va ajuta sa castigi lupta cu kilogramele in plus. Un stil de viata echilibrat inseamna obiceiuri sanatoase, care sprijina slabitul si te fac sa nu te mai ingrasi niciodata!
07.12.2016
Timp estimat de citire:
3 minute, 21 secundeIn prag de an nou, Slab sau Gras a adunat pentru tine cele mai bune obiceiuri care te ajuta sa slabesti si pe care le poti transforma intr-un stil de viata propriu. Adapteaza-le propriului tau program, include-le in rutina ta si vei vedea cum viata si corpul ti se vor transforma, in cel mai bun sens.
- Pune dieta pe primul loc
Probabil ca te-ai saturat deja de acest cuvant, dar dieta este cu adevarat cheia pentru a slabi odata pentru totdeauna. Chiar daca te-ai putea gandi sa continui sa mananci normal, dar sa faci mai mult sport, studiile arata ca, daca ar fi sa alegi (cu toate ca ideal este sa le combini), dieta este mai eficienta decat cresterea nivelului de activitate fizica.
Daca esti obez sau nu ai facut de mult miscare, trebuie sa depui un efort considerabil mai mare in sala de fitness pentru a obtine rezultate vizibile!
- Fa mai multa miscare decat ceilalti
Poate ca prietena ta cea mai buna se mentine in forma mergand pe jos 2 km pe zi sau urcand scarile in loc sa ia liftul, dar iti vom servi un adevar suparator, demonstrat stiintific: odata ce ai fost obez sau nu ai facut sport mai mult timp, vei fi nevoit sa faci mai multa miscare decat media pentru a-ti reactiva metabolismul.
- Consuma alimente bogate in calciu
Un studiu recent de la Universitatea din Tennessee arata ca 3 portii de lactate pe zi pot sa grabeasca slabitul cu 50-70% si, in acelasi timp, sa intareasca oasele si sa previna osteoporoza.
- Mananca des proteine
Oamenii de stiinta americani au demonstrat ca un consum ridicat de proteine de calitate superioara ajuta oamenii sa-si mentina masa musculara si sa-si reduca procentul de grasime in timpul procesului de slabit.
- Nu te limita la carbohidrati
Adesea, cauza ingrasarii este o dieta prea bogata in carbohidrati rafinati. Acestia se regasesc in cele mai gustoase alimente, insa, de obicei, au si foarte multe calorii, nu te satura si peste foarte putin timp iti va fi foame din nou. Alege mai bine proteinele si fibrele.
- Propune-ti sa slabesti 1 kilogram pe saptamana
In privinta slabitului, lent inseamna mai sigur. Bineinteles ca ti-ar placea sa te trezesti slab peste noapte, dar nu te-ai ingrasat intr-o zi (si nici macar intr-o luna sau chiar un an), asa ca acorda-ti timp sa slabesti si sa nu te mai ingrasi vreodata.
- Fa-ti somnul de frumusete
Din ce in ce mai multe studii atesta ca lipsa somnului contribuie semnificativ la ingrasare. Explicatia este ca, daca te simti obosit, cedezi tentatiilor si iti cauti modalitati de a castiga energie – prin mancare. Somnul ideal este o noapte cu cel putin 7-8 ore de somn neintrerupt.
- Mizeaza pe legume
Pentru a slabi si a fi sanatos, ar trebui sa mananci zilnic 5 portii de fructe si legume. Legumele, in special, sunt ideale in slabit – au putine calorii, contin multe fibre ce stimuleaza digestia si te mentin satul.
- Gaseste-ti un partener de slabit
Cercetatorii de la Universitatea Brown au descoperit ca oamenii au slabit mai mult cand au avut alaturi un partener cu care sa faca sport si cu care sa impartaseasca sfaturi de slabit. Un partener de slabit te incurajeaza si te ajuta sa treci peste momentele mai grele in care vrei sa renunti.
Studiile in neurobiologie arata modul in care creierul reactioneaza la ingrasare si la slabit. Pentru ambele, este nevoie sa-ti schimbi obiceiurile, ceea ce necesita timp!
- Antreneaza-ti mintea
Schimbarea va avea loc la exterior atunci cand se va fi petrecut deja in mintea ta. Este esential sa accepti ca obiceiurile sunt dificil de schimbat, insa se poate sa schimbi rutine si mentalitati. Nu se va intampla in 2 luni, dar se va intampla, daca iti doresti cu adevarat asta.
Roxana Mateescu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024