Tehnici de relaxare dupa o zi obositoare

Timp estimat de citire2 minute, 26 secunde

Pentru multi dintre noi, din pacate, sa te relaxezi inseamna sa te tolanesti pe canapea in fata televizorului, pe un post cu cancanuri piperate, eventual si cu un castron cu popcorn in fata. Pentru a obtine insa adevarata stare de beatitudine si relaxare ce combate eficient stresul, trebuie sa inveti cateva tehnici esentiale de respiratie profunda, meditatie si exercitiu ritmic.

Daca adopti in viata ta acest stil de relaxare, macar 30 de minute zilnic, dimineata sau seara, vei observa o imbunatatire semnificativa a starii tale generale, de la reducerea subtila a surmenarii fizice la un tonus psihic mult mai bun.
Chiar daca sunt ciudat, stresul este necesar in viata. Ne provoaca, ne activeaza creativitatea si imaginatia, ne forteaza sa ne depasim limitele. Stresul devine insa daunator atunci cand este coplesitor, cand altereaza starea de echilibru a mintii. Din nefericire, aceasta a devenit un element comun al vietii contemporane, iar  pentru binele nostru, trebuie sa invatam cum sa il combatem.

Tehnica 1: Respiratia profunda
Respiratia profunda este o tehnica simpla, dar extrem de puternica, ce induce o stare de relaxare profunda, fiind piatra de temelie in mai toate exercitiile ce au ca scop echilibrarea mintii si a corpului. Poti combina aceasta tehnica cu aromoterapie si muzica chillout.

Cum procedezi:
– Stai confortabil cu spatele drept. Pune o mana pe piept și cealalta pe stomac.Respira pe nas. Mana de pe burta ar trebui sa se inalte. Mana de pe piept trebuie sa se miște foarte puțin.
– Expira pe gura, impingand cat de mult aer poti, in timp ce iti contracti muschii abdominali. Mana de pe stomac trebuie sa se deplaseze in timp ce expiri, dar cealalta mana trebuie sa se miște foarte puțin.
– Continua sa respiri pe nas si sa expiri pe gura. Incerarca sa inhalezi cat de mult aer poti, in asa fel incat abdomenul tau inferior sa resimta miscarile. Numara incet in timp ce expiri.

Tehnica 2: Relaxarea progresiva a musculaturii
Aceasta tehnica incepe de la picioare si se termina cu muschii faciali.

Cum procedezi:
– Imbraca-te in haine largute, scoate-ti pantofii si asaza-te intr-o pozitie confortabila, indiferent ca stai intins pe pat sau pe fotoliu.
– Timp de 5 minute respira dupa indicatiile de mai sus.
– Cand esti relaxat, ti-ai golit mintea de toate gandurile, inchide ochii si concentreaza-te asupra piciorului drept. Incordeaza-ti piciorul si mentine muschii stransi pret de 10 secunde. Elibereaza. Iti vei simti membrul usor ca un fulg.
– Repeta procedeul cu piciorul stang, apoi cu fiecare zona a corpului tau, incordandu-ti muschii pe rand, ca mai apoi sa ii relaxezi, iar tu sa iti simti corpul eliberat, energizat, plutind.
– Aceasta tehnica cu contractarea si relaxarea musculara are nevoie de repetari pana sa ajungi la un rezultat maxim, dar, cu rabdare, efectele vor fi spectaculoase.

Ne intalnim in Slab sau Gras de octombrie cu alte tehnici simple de relaxare, dar atat de eficiente. Pentru ca stresul trebuie combatut!

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate