15.09.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 4 secundeIngrediente pentru 4 portii:
- 8 pulpe superioare de pui
- 1 lingura de pudra de chimen
- 1 lingura de sare de mare
- 1 lingura de piper negru proaspat macinat
- ¼ de lingurita de pudra de ardei Cayenne
- 450 g de dovleac dulce
- 1 bulb de fenicul
- 1 cana de struguri rosii fara samburi
- 1 lingura de ulei de masline
- ¼ de cana de frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
- Curata dovleacul de coaja si seminte si taie-l in felii de circa 1,5 cm grosime. Spala fenicului si taie-l longitudinal in jumatate, apoi taie ficare bucata in patru, astfel incat sa obtii felii egale.
- Preincalzeste cuptorul la 220 ºC.
- Intr-un castron mic, amesteca pudra de chimen, sarea, piperul, pudra de ardei iute. Tapetaza o tava cu hartie de copt si asaza intr-un singur strat boabele de struguri si feliile de dovleac si fenicul; stropeste-le cu uleiul de masline si presara-le cu jumatate din mixul de condimente.
- Tavaleste pulpele in amestecul ramas de condimente si pune-le cu partea cu piele in sus, deasupra fructelor si legumelor. Da tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana cand carnea capata o crusta aurie. Pentru o coacere uniforma, pozitioneaza tava in sectiunea de mijloc a cuptorului.
- Friptura se serveste calda, impreuna cu garnitura de fructe si legume si frunze de menta deasupra.
Exemple de rețete de slăbit pentru întreaga săptămână
Știe oricine că alimentația joacă un rol crucial în lupta cu kilogramele în plus și de aceea..
25.04.2024