15.09.2017
3748


Timp estimat de citire:
1 minut, 4 secundeIngrediente pentru 4 portii:
- 8 pulpe superioare de pui
- 1 lingura de pudra de chimen
- 1 lingura de sare de mare
- 1 lingura de piper negru proaspat macinat
- ¼ de lingurita de pudra de ardei Cayenne
- 450 g de dovleac dulce
- 1 bulb de fenicul
- 1 cana de struguri rosii fara samburi
- 1 lingura de ulei de masline
- ¼ de cana de frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
- Curata dovleacul de coaja si seminte si taie-l in felii de circa 1,5 cm grosime. Spala fenicului si taie-l longitudinal in jumatate, apoi taie ficare bucata in patru, astfel incat sa obtii felii egale.
- Preincalzeste cuptorul la 220 ºC.
- Intr-un castron mic, amesteca pudra de chimen, sarea, piperul, pudra de ardei iute. Tapetaza o tava cu hartie de copt si asaza intr-un singur strat boabele de struguri si feliile de dovleac si fenicul; stropeste-le cu uleiul de masline si presara-le cu jumatate din mixul de condimente.
- Tavaleste pulpele in amestecul ramas de condimente si pune-le cu partea cu piele in sus, deasupra fructelor si legumelor. Da tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana cand carnea capata o crusta aurie. Pentru o coacere uniforma, pozitioneaza tava in sectiunea de mijloc a cuptorului.
- Friptura se serveste calda, impreuna cu garnitura de fructe si legume si frunze de menta deasupra.

3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta dacă ești la dietă
Odată cu venirea verii, trebuie să profităm de toate bunătățile pe care aceasta ni le oferă �..
30.05.2023