Regimul Cohen: retete care te fac sa pierzi in greutate

Timp estimat de citire4 minute, 48 secunde

Regimul Cohen reprezinta o abordare relaxata si incurajeaza un consum variat si echilibrat de alimente, astfel incat in drumul tau catre silueta dorita sa nu-ti pierzi energia si vitalitatea. Cu retetele elaborate de celebrul medic nutritionist francez Jean-Michel Cohen, obtii supletea visata fara sa induri de foame si sa renunti la bucuria gustului.

Dieta Cohen nu impune reguli draconice si nici nu te priveaza de placerea de a manca. Critic vocal al curelor drastice si irezonabile de slabire, doctorul Jean-Michel Cohen a pus la punct un program ce propune o veritabila reechilibrare a stilului de viata, astfel incat ajungi la o greutate sanatoasa, fara chin si frustrare. I-a spus „Savoir maigrir”, ceea ce, in traducere, inseamna „Sa stii sa slabesti”.

Regimul Cohen te ajuta sa devii un mininutritionist

Ideea principala a dietei Cohen este aceea de a le oferi persoanelor dornice sa slabeasca o educatie alimentara, astfel incat acestia sa devina capabili sa-si gestioneze singuri meniul si kilogramele. „Obiectivul meu este sa-i transform pe oameni in mininutritionisti, in stare sa faca alegeri potrivite pentru obtinerea si mentinerea unei greutati sanatoase”, sustine nutritionistul francez. Este motivul pentru care el a creat o platforma online, unde pus la dispozitie celor interesati o puzderie de retete si indrumari in ceea ce priveste alcatuirea unui plan alimentar adecvat. Ca sa intelegi despre ce este vorba, venim cu cateva exemple.

Punctul forte al programului „Sa stii sa slabesti” este ca a trecut proba timpului si a demonstrat ca functioneaza in cazul unui numar mare de oameni. Autorul lui este medic nutritionist, specialist autorizat in tratamentul supraponderalitatii si obezitatii la adulti, cu o vasta reputatie in domeniu.

Piept de pui umplut cu branza

Ingrediente pentru o persoana:

  • 150 g piept de pui
  • 1 felie de branza (de preferat, cascaval cu continut redus de grasime)
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 1/4 ceapa
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare si piper

Mod de preparare:

Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie, iar apoi se face o deschizatura, pe lungime. Felia de branza se taie in fasii, care se introduc in interiorul pieptului de pui. Se adauga sare, piper, patrunjel si nucsoara, dupa care buzunarul astfel umplut se inchide cu ajutorul scobitorilor. Ceapa tocata marunt se pune pe foc intr-o tigaie cu invelis antiaderent. Atunci cand devine translucida, se pune si pieptul de pui si se rumeneste pe ambele parti, dupa care se mai lasa inca 10 minute la foc domol si cu capac, pentru a se patrunde bine.

Chili con carne (doar 900 kcal)

Ingrediente pentru o persoana:

  • 25 g de carne slaba de vita tocata
  • 100 g de fasole rosie la conserva
  • 200 g rosii decojite in suc
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 catel de usturoi
  • 50 ml supa de carne de vita degresata
  • 1/2 lingurita de pudra de chimen
  • 1 lingurita de oregano deshidratat
  • cateva picaturi de sos picant
  • sare si piper

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie pestisori si se prajesc usor intr-o tigaie cu invelis antiaderent. In momentul in care ceapa se inmoaie, se adauga carnea tocata, chimenul, oregano, sosul iute, amestecand continuu. Ulterior, se adauga supa, rosiile taiate in cubulete si sucul lor, fasolea; se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert timp de 30 de minute la foc mic.

Pentu ca implica multa flexibilitate, simplitate, dar si o doza insemnata de intimitate, metoda lui Jean-Michel Cohen a castigat nenumarati adepti si se bucura de un real succes in intreaga lume.

Gazpacho lejer

Ingrediente pentru o persoana:

  • 100 g rosii decojite in suc
  • 75 g de castravete proaspat
  • 75 g ardei rosu
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 lingurita de otet de Sherry
  • sare si piper

Mod de preparare:

Castrevetele si ardeiul se decojesc si se taie bucati mici. Usturoiul se zdrobeste, iar ceapa se toaca marunt. Intr-un bol, se pun bucatile de castravete, ardeiul, ceapa, usturoiul, otetul si cate un praf de sare si piper; deasupra se toarna sucul de rosii, apoi bolul se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider peste noapte, pana la momentul prepararii. A doua zi, ingredientele se mixeaza intr-un blender pana cand rezulta o compozitie omogena. Supa se asezoneaza, daca este necesar. Se consuma imediat sau se da la frigider pana la servire.

Oua Mimoza

Ingrediente pentru o persoana:

  • 2 oua de gaina
  • 25 g de branzica de vaci cu 0% grasime
  • 2 picaturi de suc de lamaie
  • 1 lingurita de arpagic tocat
  • 1/4 ceapa

Mod de preparare:

Ouale se fierb timp de 5 minute, astfel incat sa fie tari. Intre timp, se toaca ceapa marunt, apoi se amesteca bine cu branzica de vaci si arpagicul; se adauga sare, piper si sucul de lamaie. Ouale fierte se racesc sub jet de apa rece, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Galbenusurile se scot cu grija, se paseaza cu o furculita si se incorporeaza in crema de branzica. In final, fiecare jumatate de ou se umple cu preparatul obtinut.

Tiramisu lejer

Ingrediente pentru o persoana:

  • 1 ou
  • 3 piscoturi
  • 100 g de branza de vaci cu 0% grasime
  • 1 lingurita pudra de cacao fara zahar
  • 1 lingurita de cafea solubila
  • 2 lingurite de indulcitor (de preferat, xylitol)
  • cateva picaturi de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Cafeaua solubila se dizolva in 50 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se separa albusul de galbenus si se bate pana se obtine o spuma tare. Galbenusul se amesteca impreuna cu branzica, o lingurita de indulcitor si extractul de vanilie, dupa care, cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza si spuma de albus. Piscoturile se inmoaie rapid in cafeaua rece, apoi se taie fiecare in jumatate. Intr-un pahar transparent, se pune un strat de piscoturi, un strat de branzica peste care se presara o parte din pudra de cacao indulcita cu restul indulcitorului. Operatiunea se repeta, prin alternarea acelorasi ingrediente. Prajitura se da la frigider pentru cel putin o ora inainte de a fi savurata.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu