Regimul Cohen: rețete care te fac să pierzi în greutate
Regimul Cohen reprezintă o abordare relaxată și încurajează un consum variat și echilibrat de alimente, astfel încât în drumul tău către silueta dorită să nu-ți pierzi energia și vitalitatea. Cu rețetele elaborate de celebrul medic nutriționist francez Jean-Michel Cohen, obții suplețea visată fără să înduri de foame și să renunți la bucuria gustului.
07.06.2016
Timp estimat de citire:
5 minute, 34 secundeDieta Cohen nu impune reguli draconice și nici nu te privează de plăcerea de a mânca. Critic vocal al curelor drastice și irezonabile de slăbire, doctorul Jean-Michel Cohen a pus la punct un program ce propune o veritabilă reechilibrare a stilului de viață, astfel încât ajungi la o greutate sănătoasă, fără chin și frustrare. I-a spus „Savoir maigrir”, ceea ce, în traducere, înseamnă „Să știi să slăbești”.
Regimul Cohen te ajută să devii un mininutriționist
Ideea principală a dietei Cohen este aceea de a le oferi persoanelor dornice să slăbească o educație alimentară, astfel încât aceștia să devină capabili să-și gestioneze singuri meniul și kilogramele. „Obiectivul meu este să-i transform pe oameni în mininutritionisti, în stare să facă alegeri potrivite pentru obținerea și menținerea unei greutăți sănătoase”, susține nutriționistul francez. Este motivul pentru care el a creat o platformă online, unde a pus la dispoziție celor interesați o puzderie de rețete și îndrumări în ceea ce privește alcătuirea unui plan alimentar adecvat. Ca să înțelegi despre ce este vorba, venim cu câteva exemple.
Punctul forțe al programului „Să știi să slăbești” este că a trecut proba timpului și a demonstrat că funcționează în cazul unui număr mare de oameni. Autorul lui este medic nutriționist, specialist autorizat în tratamentul supraponderalității și obezității la adulți, cu o vastă reputație în domeniu.
Piept de pui umplut cu brânză
Ingrediente pentru o persoană:
- 150 g piept de pui
- 1 felie de brânză (de preferat, cașcaval cu conținut redus de grăsime)
- 1 linguriță de pătrunjel tocat
- 1/4 ceapă
- 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
- sare și piper
Mod de preparare:
Carnea se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, iar apoi se face o deschizătură, pe lungime. Felia de brânză se taie în fâșii, care se introduc în interiorul pieptului de pui. Se adaugă sare, piper, pătrunjel și nucșoară, după care buzunarul astfel umplut se închide cu ajutorul scobitorilor. Ceapa tocată mărunt se pune pe foc într-o tigaie cu înveliș antiaderent. Atunci când devine translucidă, se pune și pieptul de pui și se rumenește pe ambele părți, după care se mai lasă încă 10 minute la foc domol și cu capac, pentru a se pătrunde bine.
Chili con carne (doar 900 kcal)
Ingrediente pentru o persoană:
- 25 g de carne slabă de vită tocată
- 100 g de fasole roșie la conservă
- 200 g roșii decojite în suc
- 1/2 ceapă
- 1/2 cățel de usturoi
- 50 ml supă de carne de vită degresată
- 1/2 linguriță de pudră de chimen
- 1 linguriță de oregano deshidratat
- câteva picături de sos picant
- sare și piper
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se curăță, se taie peștișori și se prăjesc ușor într-o tigaie cu înveliș antiaderent. În momentul în care ceapa se înmoaie, se adaugă carnea tocată, chimenul, oregano, sosul iute, amestecând continuu. Ulterior, se adaugă supa, roșiile tăiate în cubulețe și sucul lor, fasolea; se potrivește de sare și piper și se lasă la fiert timp de 30 de minute la foc mic.
Pentu că implică multă flexibilitate, simplitate, dar și o doză însemnată de intimitate, metoda lui Jean-Michel Cohen a câștigat nenumărați adepți și se bucură de un real succes în intreaga lume.
Gazpacho lejer
Ingrediente pentru o persoană:
- 100 g roșii decojite în suc
- 75 g de castravete proaspăt
- 75 g ardei roșu
- 1/2 ceapă
- 1/2 cățel de usturoi
- 1 linguriță de oțet de Sherry
- sare și piper
Mod de preparare:
Castrevetele și ardeiul se decojesc și se taie bucăți mici. Usturoiul se zdrobește, iar ceapa se toacă mărunt. Într-un bol, se pun bucățile de castravete, ardeiul, ceapa, usturoiul, oțetul și câte un praf de sare și piper; deasupra se toarnă sucul de roșii, apoi bolul se acoperă cu o folie de plastic și se dă la frigider peste noapte, până la momentul preparării. A doua zi, ingredientele se mixează într-un blender până când rezultă o compoziție omogenă. Supa se asezonează, dacă este necesar. Se consumă imediat sau se dă la frigider până la servire.
Ouă Mimoză
Ingrediente pentru o persoană:
- 2 ouă de găină
- 25 g de brânzică de vaci cu 0% grăsime
- 2 picături de suc de lămâie
- 1 linguriță de arpagic tocat
- 1/4 ceapă
Mod de preparare:
Ouăle se fierb timp de 5 minute, astfel încât să fie tari. Între timp, se toacă ceapa mărunt, apoi se amestecă bine cu brânzica de vaci și arpagicul; se adaugă sare, piper și sucul de lămâie. Ouăle fierte se răcesc sub jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în jumătate, pe lungime. Gălbenușurile se scot cu grijă, se pasează cu o furculiță și se încorporează în crema de brânzică. În final, fiecare jumătate de ou se umple cu preparatul obținut.
Tiramisu lejer
Ingrediente pentru o persoană:
- 1 ou
- 3 pișcoturi
- 100 g de brânză de vaci cu 0% grăsime
- 1 linguriță pudră de cacao fără zahăr
- 1 linguriță de cafea solubilă
- 2 lingurițe de îndulcitor (de preferat, xylitol)
- câteva picături de esență de vanilie
Mod de preparare:
Cafeaua solubilă se dizolvă în 50 ml de apă fierbinte și se lasă să se răcească. Între timp, se separă albusul de gălbenuș și se bate până se obține o spumă tare. Gălbenușul se amestecă împreună cu brânzica, o linguriță de îndulcitor și extractul de vanilie, după care, cu ajutorul unei spatule, se încorporează și spuma de albuș. Pișcoturile se înmoaie rapid în cafeaua rece, apoi se taie fiecare în jumătate. Într-un pahar transparent, se pune un strat de pișcoturi, un strat de brânzică peste care se presară o parte din pudra de cacao îndulcită cu restul indulcitorului. Operațiunea se repetă, prin alternarea acelorași ingrediente. Prăjitura se dă la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi savurată.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
„Ce să mănânc ca să slăbesc?” - reguli general valabile
11.09.2024