(P) Fibrele în dietă, necesare pentru sănătate și siluetă
Dorința continuă de a ronțăi, colăceii din jurul taliei, oboseala, balonarea și alte neplăceri sâcâitoare au, de multe ori, un numitor comun: aportul insuficient de fibre. Este una din deficiențele majore ale alimentației moderne, mult prea procesată și săracă în substanțe folositoare din produsele naturale.
23.03.2021
Timp estimat de citire:
2 minute, 25 secundeOrganizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o cantitate medie de 20-35 g de fibre pe zi, însă majoritatea oamenilor consumă în jur de 9-12 g. Studiile realizate în țările occidentale privind obiceiurile alimentare au scos la iveală cifre dramatice în acest sens. În Marea Britanie și alte țări europene, puțin peste 14% din populație reușeşte să acopere nevoia de fibre a organismului, în timp ce, în Statele Unite, acest procent este și mai mic − de aproximativ 11%.
De ce e importantă prezența fibrelor în mâncare
Cu toate că nu au valoare nutritivă, în sensul că traversează tractul digestiv fără a fi descompuse și transformate în substanțe hrănitoare, fibrele au un rol esențial în menținerea sănătății. Ele facilitează tranzitul intestinal, îndepărtează toxinele și reduc semnificativ riscul de a dezvolta hemoroizi, diverticuli și constipație. Cercetările efectuate până în prezent au demonstrat că un aport corespunzător de fibre în alimentație reduce semnificativ nivelul de colesterol din sânge și trigliceride, responsabile pentru ateroscleroză.
Dovezi solide există și în ceea ce privește implicarea lor în scăderea tensiunii arteriale și a numărului de procese inflamatorii. De asemenea, fibrele contribuie la combaterea obezității și stabilizarea nivelului de zahăr în sânge, acționând asupra eliberării insulinei pancreatice. Un studiu recent, condus de cercetătorii de la Colegiul Regal din Londra, a arătat că persoanele care au consumat mai multe fibre (peste 26 g pe zi) au prezentat un risc cu 18% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 față de cei care au consumat mai puține fibre (mai puțin de 19 g pe zi).
Naturalis FibroProtect, un aliat de nădejde
Poți beneficia de protecția oferită de fibrele alimentare dacă incluzi cu regularitate în meniul zilnic fructe și legume proaspete, cereale integrale, nuci și semințe, iar în cazul în care ai nevoie de un ajutor, poți conta pe noul supliment alimentar Naturalis FibroProtect. Conține pulbere din coji de semințe Psyllium, aromă de portocale și extract din frunze de Stevia rebaudiana. Fibrele din compoziția lui asigură un tranzit intestinal normal, diminuează absorbția grăsimilor și a zahărului din mâncare, conferă rapid senzația de sațietate, fiind deosebit de util în curele de slăbire.
Produsul se prezintă sub formă de pulbere și se administrează pe cale orală. Pulberea se amestecă într-un pahar cu 150 ml de apă și se bea imediat.
Produs disponibil în farmaciile Catena.
Cu ce simptome te poți confrunta în caz de alergie alimentară?
11.09.2024