Dieta Nalep sau dieta care face furori în Italia
Dieta Nalep, una dintre cele mai căutate diete de slăbit ale anului 2019, a fost creată de un medic italian, Antonio Trombetta, care este de părere că alimentele pe care le consumăm zilnic conţin cantitatea de sare suficientă pentru ca organismul nostru să funcţioneze perfect. Mai mult decât atât, ea stă la baza unui regim personalizat ce se stabilește în funcție de mai multe detalii despre modul de viață, istoricul medical și obiceiurile alimentare.
29.10.2020
Timp estimat de citire:
7 minute, 0 secundePentru ca aceasta să dea roade este nevoie și de activitate fizică, ca în aproape orice program de dietă serios. Dieta Nalep a stârnit curiozitatea oamenilor după ce o vedetă din România a vorbit despre acest program de slăbit, fiind foarte încântată de rezultatele obținute foarte rapid: Anda Adam a slăbit 6 kg încă din prima lună, și 12 kg în total. Doctorul italian i-a creat un regim personalizat pe un an întreg, pe care solista îl îmbină cu exerciții fizice și alternarea corectă a proteinelor. În cele ce urmează, vom detalia felul în care funcționează această dietă și cele trei etape esențiale de desfășurare ale acesteia.
Dieta Nalep – dieta care te învață să combini corect alimentele
Presupunând un program de slăbire personalizat, Dieta Nalep propune o rețetă pentru un stil de viață mai bun, prin faptul că educă oamenii să se bucure de mâncare și de tentațiile culinare prin combinarea corectă a alimentelor într-un program de nutriție bine pus la punct. Echilibrat și concentrat pe efectele pozitive ale alimentației asupra siluetei, vei vedea că Dieta Nalep nu se compară cu niciun alt algoritm de dietă cu care te-ai mai întâlnit până acum. Fără bătăi de cap și stres legat de reguli greu de urmat, aceasta dietă își propune să împrietenească pe cei doritori să slăbească cu un nou mod de viață. Vei învăța să te bazezi pe superputerea și intuiția intrinsecă a alimentelor, care dețin secretul pentru o bună sănătate, fără să simți nevoia de a interveni asupra lor cu suplimente, amelioratori sau alte artificii care mai mult îngreunează orice proces de slăbire.
Dieta Nalep – etape sau faze de slăbire
Ce e foarte interesant în aceasta dietă e faptul că prin intermediul deciziei de a slăbi îți asumi un nivel de cunoaștere și aprofundare a propriei alimentații, spre deosebire de urmarea riguroasă și mecanică a unui program de slăbit universal, cu limite stricte, doar pentru că alți oameni din jurul tău l-au încercat.
Ei bine, această dietă nu te va priva de alimentele pe care le iubești. Câtă vreme te vei simți bine alegând ceea ce îți place, vei avea mai multă energie și deschidere, un prim pas important care te ajută să te aventurezi cu încredere în această călătorie spre silueta pe care ți-o dorești.
Mai mult orchestrată sub forma unei inițieri, a unui curs care să te convingă de raționamentele culinare ce stau în spatele regimului individualizat ce ți-a fost creat, dieta Nalep este structurată pe trei etape sau faze de slăbire.
Prima etapă presupune pierderea a 7-10 kg în prima lună. Cea de-a doua etapă va marca treptat revenirea succesivă la alimentele la care ai renunțat în prima etapă, de-acum înainte formându-ți un nou comportament alimentar prin asimilarea corectă a diferitelor alimente. În cele din urmă, cea de-a treia etapă este una educațională, moment în care vei primi un program nutrițional de urmat în educarea unui nou stil de viață sănătos.
Etapa 1 sau faza de slăbire în dieta Nalep
Această primă etapă poate fi considerată un prag destul de dificil de trecut, însă numai cu ambiție și determinare vei reuși să renunți la alimentele pe care poate nu le consumi corect sau care nu îți fac bine. Poate te întrebi în funcție de ce anume se face această presupunere. Datele personale, preferințele culinare, greutatea actuală, greutatea la care visezi, patologiile, alergiile și stilul de viață sunt factori în funcție de care în această etapă se stabilește un punct esențial de pornire în aceasta dietă. Astfel, urmând indicațiile rezultate în urma acestui raționament culinar personalizat, în această fază a dietei Nalep vei reuși să slăbești până la 10 kilograme.
Etapa 2 sau faza de menținere în dieta Nalep
Aceasta etapă este, cel mai probabil, cea preferată de majoritatea pacienților – mai ales de cei cărora le-a fost greu să se adapteze la restricțiile alimentare impuse în prima fază a dietei. Iată de ce. Spre deosebire de alte programe de dietă, în cadrul dietei Nalep ți se permite să revii la alimentele pe care le iubești și la care poate, în urma analizei personalizate, ți-a fost recomandat să renunți. Numai că acestea se vor introduce treptat, dând voie organismului să se adapteze la toate tipurile de alimente, fără însă a-l forța.
Etapa 3 sau faza de educație alimentară în dieta Nalep
Având în vedere că regimul de slăbire Nalep se bazează pe studiul relațiilor biochimice dintre alimente și organismul uman, această dietă nu prevede calcularea caloriilor sau cântărirea mâncării, precum nici porționarea sau limitarea ei. Etapa finală presupune înțelegerea acestor mecanisme, cunoașterea propriilor rațiuni din spatele alegerilor culinare, fiind o incursiune plină de informații folositoare în universul propriei alimentații. Așadar, în această fază se urmărește educarea organismului pentru un stil de viață sănătos. În același timp te vei convinge că dieta Nalep trebuie să devină parte din rutina ta, după ce ai reușit să asimilezi corect toate informațiile dobândite, în beneficiul tău.
Dieta Nalep – avantaje și riscuri
Dieta personalizată Nalep poate fi accesată numai prin intermediul aplicației Nalep pentru smartphone, înregistrarea pe site-ul cu același nume și mai apoi prin aderarea la un grup specific.
La prima vedere, unul dintre avantajele acestei aplicații, este interfața creată între nutriționist și pacient. Astfel, faptul că poți evita o consultație directă la medicul nutriționist în această perioadă delicată în care ne este recomandat să limităm ieșirile, îți poate fi mai la îndemână opțiunea aceasta. Suntem în era digitalizării iar aceasta variantă simplă și rapidă de a urma o dietă pare a fi ofertantă și promițătoare. Mai mult decât atât, vei primi răspunsuri la toate întrebările tale în timp real și vei avea parte de suport și sfaturi din partea dieteticianului care ți-a realizat regimul particularizat (în baza informațiilor și preferințelor personale). În plus, poți opta și pentru meniuri de tip vegetarian sau vegan.
Pe de altă parte, toate aceste beneficii aduse prin intermediul aplicației Nalep și ale site-ului sunt contra cost. Dacă ești o persoană care are nevoie de mai multă siguranță și consideri că aceste investigații privind istoricul personal se fac cel mai bine prin consultații repetate și în persoană la cabinetul unui specialist dietetician, atunci poate că această modalitate de a accesa un program de slăbit nu este pentru tine.
Unul din riscuri este faptul că ai putea plăti o sumă generoasă de bani fără să simți că această dieta funcționează pentru tine. Ai putea chiar să crezi că algoritmii și mecanismele de calcul ale aplicației care decid regimul Nalep nu sunt conforme cu realitatea. Neavând posibilitatea de a-ți forma o părere obiectivă asupra modului în care se desfășoară acest program de slăbit online dar și despre costurile percepute – altfel decât înregistrându-te pe site, ai putea să nu fi convinsă că e o alegere bună pentru tine. De asemenea, poate nici faptul că ești supravegheată prin intermediul computerului în urmarea acestei diete nu prezintă încredere.
Prin urmare, ține de tine dacă decizi că acest mod de operare al dietei Nalep ți se potrivește. Câtă vreme pornești cu entuziasm, energie și obiective bine stabilite, poți reuși tot ceea ce îți propui!
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
„Ce să mănânc ca să slăbesc?” - reguli general valabile
11.09.2024