Delicios și sănătos: humus cu cacao

Timp estimat de citire2 minute, 9 secunde

Dacă faci parte din categoria gurmanzilor și a amatorilor de dulciuri care încearcă să-și țină greutatea sub control, ai și mai multe motive să te bucuri de descoperirea acestui preparat neconvențional. Este super hrănitor și în același timp plin de savoare, fără a fi o bombă calorică.

Cine s-ar fi gândit că humusul poate fi adus din zona aperitivelor în cea a deserturilor? Iată că e posibil și nu-i doar o idee trăsnită. Rețeta pe care ți-o propunem confirmă cu vârf și îndesat acest lucru. Cu un gust subtil de nucă și ciocolată, este o reală încântare pentru papilele gutative, dar și o surpriză foarte plăcută pentru organism, dat fiind că vine la pachet o mulțime de substanțe nutritive. Se prepară foarte simplu și reprezintă o opțiune grozavă atât la micul dejun, cât și la gustarea de după-amiază.

Ingrediente necesare:

  • 300 g de năut
  • 1 linguriță de ulei de cocos (în stare lichidă)
  • 2 lunguri de pastă de susan sau migdale
  • 1 linguriță de miere sau sirop de arțar
  • 2 linguri de pudră de cacao neîndulcită

Mod de preparare:

  1. Pune năutul la înmuiat timp de 12 ore (respectând proporția o parte năut la 2,5 părți apă).
  2. Fierbe năutul timp de 1 oră, la foc mediu, apoi răstoarnă-l într-o strecurătoare și lasă-l să se scurgă bine și, totodată, să se răcorească.
  3. Mixează toate ingredientele cu ajutorul unui blender până când obții o compoziție omogenă, cu o consistență cremoasă.

Reține! Rețeta poate fi variată prin adăugarea altor mirodenii: vanilie, scorțișoară, mentă etc.

Beneficii

Năutul, ingredientul de bază din această dietă, este o sursă excelentă de micro și macronutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa la parametri optimi. Mai precis, dintr-o cană de năut (165 g) obținem: 44,7 g de carbohidrați, 14,4 g de proteine, 12,5 g de fibre, 4,2 g de grăsimi, 474 mg de potasiu, 274 mg de fosfor, 80,4 mg de calciu, 78,7 mg de magneziu, 69,7 mg de colină, 4,7 mg de fier, 2,5 mg de zinc, 2,1 mg de vitamina C, 0,6 mg de vitamina E, 280 mcg de folați, 26,2 mcg de betacaroten, 6,6 mcg de vitamina K, 6,1 mcg de seleniu, 0,6 mcg de cupru. Toate acestea cu un rezonabil preț de 267 de calorii.

În plus, proteinele și fibrele pe le conține funcționează sinergic pentru a încetini digestia, ajutând astfel la prelungirea senzației de sațietate și la evitarea consumului în exces la următoarele mele.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate