Cele mai bune plante pentru slăbit

Timp estimat de citire:

2 minute, 31 secunde

Dacă în eforturile tale de subțiere a siluetei simți că ai nevoie de un pic de ajutor, nu ezita să-ți îndrepți atenția către fitoterapie. Sub formă de infuzie, decoct sau pulberi în capsule, unele plante și-au dovedit eficiența în susținerea procesului de slăbire.

Natura, în generozitatea ei, ne oferă soluții la o multitudine dintre problemele noastre. Totul este să știm care sunt acestea și cum anume să le punem în aplicare. Din fericire, în chestiunea excesului ponderal, lucrurile nu stau tocmai rău din acest punct de vedere. Există suficiente date concludente despre anumite plante și proprietățile lor benefice, care le atestă utilitatea în confruntarea cu kilogramele în plus. Ca să fie și mai simplu, am creat o listă cu cele pe ale căror susținere te poți baza din plin, astfel încât slăbitul să nu mai fie un chin.

Pentru arderea grăsimilor

În cazul în care colăceii instalați confortabil în jurul taliei te împiedică să intri în perechea de blugi preferată, încearcă să faci puțină ordine în regimul alimentar, include și câteva exerciții aerobice în rutina zilnică și, nu în ultimul rând, mizează pe virtuțile acestor doi super aliați.

Guarana

Pulberea obținută din semințele acestei plante din zona amazoniană este la ora actuală unul dintre cele mai apreciate energizante, fiind folosită pentru creșterea performanțelor fizice și intelectuale. Ea se regăsește adesea în băuturi, batoane sau suplimente alimentare. Ce o face atât de specială? Conținutul său extraordinar de cofeină – de peste două ori mai mare decât cel din boabele de cafea, precum și taninurile speciale, un tip de molecule care asigură eliberarea lentă a cofeinei în organism, favorizând astfel un efect îndelungat, inclusiv în ceea ce privește stimularea lipolizei – procesul de ardere a grăsimilor. Reamintim că prezența cofeinei determină eliberarea de catecolamine, o serie de neurostransmițători implicați în producerea masivă de energie prin arderea lipidelor stocate în celulele adipoase. În felul acesta, ești în dublu avantaj: scapi de colăcei, dar și de oboseală.

Mod de utilizare: 1 capsulă la fiecare din cele trei mese principale. În cazul în care adormi greu și ai probleme cu somnul, ia ultima doză mai devreme, la gustarea de după amiază.

Ceaiul verde

Și frunzele de ceai verde găsim o concentrație substanțială de cofeină, capabilă să impulsioneze lipoliza. Mai găsim însă încă ceva: o colecție impresionantă de polifenoli care încetinesc absorbția glucidelor și lipidelor din bolul alimentar, prin inhibarea parțială a anumitor enzime digestive.

Mod de utilizare: o infuzie concentrată, 30 g de ceai verde la 1 l de apă slab mineralizată. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se filtrează și se bea în timpul zilei. Dacă sub formă de băutură nu-ți este pe plac, poți lua 1 capsulă de ceai verde după fiecare masă cu un pahar mare de apă.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate