Ai o imunitate scazuta? Afla ce trebuie sa mananci
O imunitate scazuta a organismului semnifica o rezistenta redusa impotriva unui virus, unei alergii, unei bacteri sau unui parazit si este principalul motiv pentru imbolnavirile frecvente. Cateva din manifestarile unui organism cu imunitatea scazuta sunt oboseala, depresia, infectiile de diferite tipuri, bolile de piele.
16.09.2016
Timp estimat de citire:
1 minut, 55 secundeSistemul imunitar protejeaza organismul impotriva infectiilor sau oricarui alt agent care provoaca boli. Cum sezonul rece bate la usa si cel mai bun tratament este preventia, iata cateva alimente care te vor ajuta daca ai o imunitate scazuta. Pentru intarirea sistemului imunitar este nevoie si de exercitii fizice, alimentatie echilibrata care sa includa vitamine si minerale (vitamina C, zinc, vitamina B6, magneziu etc.), odihna si de o igiena corespunzatoare.
Cele mai populare alimente pentru imunitate
In medicina traditionala a multor popoare usturoiul este unul dintre remediile pentru combaterea imunitatii scazute datorita proprietatilor antiseptice si continutului bogat de antioxidanti. Usturoiul are un rol mineralizant si contine calciu, mangan, vitamina B, vitamina C, vitamina E, fier, fosfor.
Ghimbirul este unul dintre alimentele care ajuta la imunizare. Chiar daca este cunoscut si pentru proprietatile sale afrodiziace, ghimbirul este aliatul perfect pentru imunitatea scazuta. Ghimbirul contine vitamine si minerale care ajuta la distrugerea virusurilor si are un efect antitermic. Poti sa adaugi cateva grame de ghimbir in ceai pentru a-ti fortifica sistemul imunitar.
Mierea de albine este remediul dulce atunci cand imunitatea organismului este scazuta. Prin proprietatile sale antioxidante, mierea de albine ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile sau parazitiii.
O alta sursa excelenta pentru combaterea imunitatii scazute este broccoli datorita continutului de vitamina A, C, B2, fier, calciu si antioxidanti.
Consumat regulat, iaurtul intareste imunitatea datorita vitaminei D care se gaseste din belsug si este remediul perfect in vederea prevenirii racelilor. Totodata, acesta reface flora intestinala si este un aliment perfect pentru diete.
Bogate in fibre si vitaminele A si C, merele sunt o resursa ieftina, bine-venita atunci cand dorim sa imbunatatim imunitatea. Consumul unui mar pe zi este suficient pentru a avea o imunitate buna, acesta continand 8% din doza zilnica de vitamina C necesara organismului. Totodata, sucul de mere ajuta la reducerea riscului formarii de pietre la rinichi.
O imunitate buna nu doar asigura proctectia organismului, dar aduce si o stare de bine. Evita alimentele procesate, dulciurile, sucurile si grasimile. Acestea “incarca” organismul si afecteaza sistemul imunitar.
Marius Vasilescu
Importanța sănătății intestinale
25.10.2024