5 regimuri în vogă: plusuri și minusuri

Timp estimat de citire1 minut, 26 secunde

Există o multitudine de programe de slăbit și diete, care promit să ne ajute să obținem silueta de vis. Problema este că în foarte multe privințe acestea nu doar că diferă, ci se și contrazic, ceea ce creează confuzii și face alegerea și mai grea.

Ți-ai propus să iei măsuri concrete pentru a slăbi, însă te simți complet dezorientat și nu știi ce dietă să urmezi. Nici nu-i de mirare, având în vedere cât de multe și diferite sunt. Ca să-ți facem opțiunea mai ușoară, îți prezentăm, pe scurt, câteva dintre cele mai populare regimuri alimentare, cu avantaje și dezavantaje, dar și câte un exemplu de meniu caracteristic.

Dieta Paleo

Are la bază teoria conform căreia n-ar trebui să consumăm decât ceea ce mâncau strămoșii noștri în epoca paleoliticului. Cu alte cuvinte, niciun produs procesat, dar nici lactate, cereale, leguminoase, alcool, zahăr. Printre alimentele acceptate regăsim fructele și legumele, carnea, peștele sălbatic, ouăle, semințele și nucile.

Plusuri: Exclude alimentele procesate și nesănătoase, care sunt adesea asociate cu excesul ponderal, inflamație și boli cronice (maladii cardiovasculare, diabet, dureri articulare).

Minusuri: Lasă în afara cadrului său unele produse benefice, așa cum sunt cele bogate în carbohidrați complecși. Acest lucru poate conduce la frecvente accese de foame.

Exemplu de meniu

Mic dejun: omletă cu broccoli, ardei gras, dovlecel.

Prânz: supă de conopidă, chifteluțe sau friptură cu garnitură de legume la grătar (ardei, fenicul, morcovi).

Cină: somon cu garnitură de fasole verde la cuptor.

Gustări: nuci, smoothie-uri de fructe de pădure, avocado.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate