3 ore de exercitii fizice iti scad riscul de infarct

Timp estimat de citire0 minute, 58 secunde

Un nou studiu realizat de Scoala de Sanatate Publica de la Harvard arata ca barbatii care practica in fiecare saptamana cel putin trei ore de exercitii fizice au o inima mai sanatoasa, iar nivelul de colesterol “bun” din organism creste.

Trei ore de exercitii fizica pe saptamana pot reduce, la barbati, riscul de a face un atac de cord cu 22%, conform cercetatorilor britanice. De asemenea, autorii studiului sustin ca o mare parte din diminuarea riscului este sustinuta de efectele benefice ale exercitiilor fizice asupra nivelului de lipoproteine cu densitate mare (colesterolul “bun”).
Studiul a inclus 1239 de barbati, care au furnizat informatii cu privire la activitatea lor fizica saptamanala. Cercetatorii au analizat si nivelul de colesterol al barbatilor participanti la studiu, precum si biomarkeri de inflamatie si sensibilitate la insulina. Andrea Chomistek, unul dintre autorii studiului, a declarat pentru editia de noiembrie a publicatiei Medicina si Stiinta ca barbatii care au suferit un atac de cord nonfatal sau de o boala coronariana aveau un nivel scazut de colesterol “bun”, un nivel ridicat de colesterol “rau” (LDL) si erau predispusi la tensiune arteriala ridicata si diabet.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate