3 exercitii de slabit pe care trebuie sa le incerci

Timp estimat de citire2 minute, 59 secunde

Stii deja ca exercitiile fizice sunt esentiale pentru a optimiza efectul dietei in cadrul procesului de slabire. Dar oare care sunt cele mai indicate in acest sens? Iata o intrebare la care e tot mai greu de oferit un raspuns imediat, cu atatea antrenamente care de care mai sofisticate! Ca sa-ti fie mai usor, am selectat trei dintre cele mai eficiente si simplu de executat exercitii care, cu fiecare repetitie, te fac sa fii cu un pas mai aproape de obiectivul tau.

Nici exagerat de grele, dar nici prea facile, vizeaza un numar mare de grupe musculare si impulsioneaza bine de tot metabolismul, ca sa cresti consumul de calorii. Asa sunt exercitiile pe care ti le propunem pentru a le include in programul tau de tonfiere si scadere in greutate. Iata care sunt acestea si cum sa le executi corect.

Fandarile, mai mult ca perfecte

Iti lucreaza frumos intreaga parte inferioara a corpului, cea care este si cea mai solicitata, avand in vedere ca sustine majoritatea activitatilor. Executate cu regularitate, de cel putin 3 ori pe saptamana, fandarile tonifica muschii abdominali si lombari, consolideaza fesierii si sculpteaza picioarele.

Cum se executa

  • Stai in picioare, cu privirea inainte si bratele pe langa corp, apoi fa un pas mare in fata, indoaie genunchiul, astfel incat acesta sa formeze cu podeaua un unghi de 90 de grade.
  • Celalalt genunchi din spate trebuie sa formeze si el un unghi inversat de 90 de grade.
  • Mentine aceasta pozitie pret de cateva secunde, pastrand coloana dreapta, abdomenul contactat, umerii aliniati si, bineinteles, privirea inainte.
  • Revino in pozitia initiala si schimba piciorul. Pentru inceput, se recomanda un numar de 10-12 fandari pe fiecare picior, in 3 seturi.

Daca vrei, poti adauga putina greutate exercitiului, folosind o pereche de gantere pentru a creste rezistenta. Poti chiar incerca sa le ridici, fie la piept, fie in lateral, in timp ce mentii pozitia de fandare.

… pe plansa

Este unul dintre cele mai eficiente exercitii inventate vreodata. Pe langa faptul ca lucreaza excelent spatele, pieptul, umerii si gatul, plansa s-a dovedit a fi, poate, cel mai putin traumatizant mod de a defini abdomenul. Foarte important de mentionat este faptul ca exercitiul este de-a dreptul grozav pentru imbunatatirea posturii, intrucat intareste cel mai profund muschi al abdomenului: muschiul transvers, cel care functioneaza precum un corset si se ocupa de stabilizarea axiala a coloanei vertebrale.

Cum se executa

  • Asaza-te in pozitia de flotare, sprijina-te pe antebrate si pe degetele de la picioare, incercand sa tii corpul perfect intins, precum o plansa – de aici si denumirea exercitiului.
  • Pentru inceput, straduieste-te sa stai in aceasta pozitie cel putin 15 secunde, urmand sa cresti progresiv la 30 de secunde, apoi la un minut.

Burpee = forta + cardio

Pentru ca face parte din asa-numitele exercitii functionale, burpee-ul nu necesita echipament, ci doar propria greutate a corpului, si implica o colaborare a mai multor muschi pentru a fi efectuat. Exercitiul este unul foarte complex, atat in ceea ce priveste executarea, cat si modul in care actioneaza asupra corpului, astfel ca, la inceput, nu va fi tocmai floare la ureche. Cert este ca merita tot efortul. Pe scurt, el include o flotare, apoi o ridicare a genunchilor la piept din pozitia de flotare si o genuflexiune cu saritura.

Cum se executa

  • Incepe din pozitia de genuflexiune cu picioarele usor departate, apoi pune palmele pe sol, chiar in fata picioarelor.
  • Din pozitia de genuflexiune, impinge picioarele in spate, mentinand bratele extinse, astfel incat sa ajungi intr-o pozitie de flotare.
  • Executa flotarea, apoi revino imediat in pozitia de genuflexiune.
  • Din pozitia de genuflexiune, sari cat de sus poti, apoi reia pozitia de la sol.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate