Sportul amelioreaza calitatea somnului si productivitatea

Timp estimat de citire:

0 minute, 46 secunde

Daca iti place sa faci sport, avem vesti bune pentru tine: s-a demonstrat ca 150 de minute de sport pe saptamana imbunatatesc semnificativ calitatea somnului si te fac sa te simti mai alert, facand fata cu brio provocarilor vietii de zi cu zi.

In editia de decembrie a publicatiei Sanatate Mentala si Activitate Fizica tocmai au fost publicate rezultatele unui studiu realizat pe 2.600 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani, ce arata ca 150 de minute de activitate fizica moderata sau viguroasa, in fiecare saptamana, aduc o imbunatatire cu 65% a calitatii somnului.

Mai mult decat atat, persoanele active din punct de vedere fizic au declarat ca se simt mult mai putin obosite in timpul zilei, spre deosebire de cele care sunt mai putin active si, paradoxal, se simt mai des obosite. Iata, inca un studiu demonstreaza importanta sportului si impactul pozitiv pe care acesta il are asupra vietii tuturor, indiferent de varsta!

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate