Spanakopita în ardei, un super deliciu cu puține calorii
Ți s-a făcut dor de o plăcintă bună, dar cântarul îți amintește că ar cam trebui să-ți pui pofta în cui? Ce-ai zice dacă ți-am spune că poți bifa amândouă obiectivele? Da, este una dintre acele fericite situații în care „poți împăca și capra, și varza”... În cazul de față, și dieta, și silueta.
19.10.2020
Timp estimat de citire:
2 minute, 15 secundeDacă vrei să-ți bucuri papilele gustative și, în același timp, să nu-ți zădărnicești eforturile de a slăbi, încearcă această cu toate încrederea această rețetă inedită de spankopita.
Este o alternativă apetisantă și mai puțin calorică la celebra plăcintă cu spanac grecească. Cu siguranță te va surprinde cu gustul său deosebit, cu bogăția aromelor, dar mai ales cu simplitatea în ceea ce privește prepararea. Urmează întocmai pașii indicați și reușita este ca și garantată, indiferent de gradul tău de măiestrie culinară.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 2 ardei roșii mari tăiați în jumătate, pe lungime, și curățați de semințe;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ¼ de cană de ceapă, tocată mărunt;
- 1 pungă de baby spanac proaspăt;
- 2 lingurițe de mărar, tocat mărunt;
- 2 lingurițe de pătrunjel, tocat mărunt;
- 1 cățel de usturoi, zdrobit;
- ¼ de linguriță de piper, proaspăt măcinat;
- ½ de cană de brânză ricotta parțial degresată;
- 6 linguri de feta mărunțită;
- ¼ de linguriță de sare;
- 4 linguri de brânză mozzarella rasă.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200 °C.
- Într-o tigaie mare cu înveliș antiaderent, pune 1 lingură de ulei la încins și călește ceapa ușor, timp de aproximativ un minut. Adaugă spanacul în tranșe și amestecă până când frunzele de înmoaie, timp de 3-5 minute. Presară mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul, adaugă și usturoiul și gătește totul, amestecând, timp de 1 minut. Transferă amestecul de spanac într-un bol mare și încorporează în el ricotta și feta.
- Unge ardeii cu uleiul rămas și presară-i cu sare. Împarte amestecul de spanac în patru și umple cu acesta jumătățile de ardei. La final, adaugă câte o lingură de mozzarella deasupra fiecărei bucăți.
- Așază ardeii într-un vas tapetat cu hârtie de copt și dă-i la cuptor, timp de 30-35 de minute.
- Se lasă să se răcorească puțin înainte de servire. Preparatul se consumă cald, nu fierbinte!
Mărimea porției: 1 bucată
Valori nutriționale/porție: 210 calorii, 14 g de grăsimi, 11 g de carbohidrați, 10 g de proteine, 3 g de fibre.
Chiftele de legume la cuptor - rețete ușoare pentru un stil de viață sănătos
20.07.2024