Shakshuka
Shakshuka este o reteta ce provine din bucataria nord africana si este un mic dejun excelent. Este usor si rapid de realizat si poti incepe ziua cu un boost de energie. Contine proteine de calitate provenite din ou si branza si multe alte elemente nutritive aduse de legume.
07.05.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 49 secundeIngrediente
- 4 oua proaspete
- O ceapa
- 2 ardei rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii
- O cana de sos de rosii
- Ulei de masline
- Branza feta
- Sare
- Piper
- Chimion
- Patrunjel
Mod de preparare
Se toaca ceapa si ardeiul marunt si se adauga intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Dupa ce s-au calit putin se adauga si usturoiul taiat felii.
Se taie rosiile in cubulete si se adauga impreuna cu ardeiul, ceapa si usturoiul si se asteapta sa scada. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Dup ace a scazut putin se adauga sucul de rosii, se amesteca in continuare si se lasa 7-8 minute la foc mic.
Dupa ce au fiert se fac ca niste “cuiburi” in care se pun oualele, care se gatesc aproximativ 5 minute.
Cand oualele s-au facut, se opreste focul si se adauga putin patrunjel si putina branza feta rasa pe deasupra.
Beneficii
Oul este un aliment hranitor, care nu ingrasa. Este indicat in diete pentru ca asigura o cantitate scazuta de albumine si contine foarte putine glucide. Consumat dimineata, oul ajuta la reducerea indicelui de masa corporala. Oualele sunt bogate in nutrienti importanti organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, E). Totodata, oualele sunt bogate in antioxidanti (seleniu) care ajuta la reducerea inflamatiei din organism.
Ardeiul este poate cea mai bogata leguma in vitamina C. Pe langa vitamina C, ardeiul contine si vitamina A, vitamina B si minerale, precum magneziu, cupru, zinc, fier. Ardeiul are putine calorii (aproximativ 30 calorii – in functie de culoare), fiind recomandat in lupta cu kilogramele in plus.
Rosiile sunt o excelenta sursa de vitaminele A, C, K, acid folic si potasiu. Acestea furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Printre beneficiile consumului de rosii putem enumera mentinerea sanatatii pielii, intarirea oaselor, reducerea riscului de cancer, reglarea nivelului glicemiei din sange, mentinerea sanatatii parului sau reducerea intensitatii durerilor cronice.
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024