Respecta-ti bioritmul natural sau te vei ingrasa

Timp estimat de citire:0 minute, 54 secunde

Cercetatorii de la Universitatea din Munchen au ajuns la o concluzie ce poate explica epidemia de obezitate din ultimele decenii. In secolul vitezei, multi oameni nu-si mai respecta bioritmul natural, dorm foarte putin si ajung sa acumuleze multe kilograme in plus.

Till Roenneberg, autorul acestui studiu, a declarat pentru publicatia Current Biology: “Am identificat un sindrom al societatii moderne ce nu a fost recunoscut pana recent. Este vorba de o discrepanta din ce in ce mai mare intre ceasul fiziologic si ceasul social. Ca rezultat al decalajului orar social, oamenii sunt privati de somn in mod cronic.”

Dupa 10 ani de studiu al inaltimii, greutatii si obiceiurilor legate de somn ale participantilor, cercetatorii germani au aflat ca persoanele care traiesc “impotriva” ceasului lor biologic, pierd noptile si nu dorm suficient au o tendintea mai pronuntata de a fi obezi. Trezirea cu ajutorul unei alarme este un obicei pe care il adopta din ce in ce mai multi oameni, aceasta fiind una dintre explicatiile faptului ca ne simtim mereu obositi si nu ne putem respecta bioritmul natural.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate