Radacinile starii de bine: ginseng, turmeric, rhodiola

Timp estimat de citire1 minut, 18 secunde

Bogate in substante bioactive, cu actiuni variate si complexe, radacinile unor plante sunt considerate, pe buna dreptate, adevarate surse de sanatate. Oamenii au recurs la ajutorul lor din zorii civilizatiei sau chiar mai devreme de atat, de ce n-ai face-o si tu?

Cunostintele dobandite de-a lungul mileniilor despre plante si potentialul lor terapeutic au scos la iveala faptul ca radacinile sunt partea care aduce cele mai multe beneficii. Concentrand maximum de principii active, ele pot fi aliati valorosi ori de cate ori organismul nostru trece printr-o incercare sau are de dus vreo confruntare. Mai jos e o lista scurta cu cele pe a caror forta revitalizanta poti miza cu toata increderea.

Valeriana, calmantul de serviciu

Avand puternice efecte sedative, extractul din radacina acestei plante originare din Europa si Asia de Nord promoveaza relaxarea nervoasa si musculara, imbunatateste calitatea somnului si reduce anxietatea.

Contraindicatii: in perioada sarcinii si a alaptarii, in timpul sofatului si a realizarii altor activitati ce necesita o vigilenta maxima.

Turmericul, inamicul inflamatiei

Condiment-cheie al bucatariei orientale, cu gust piperat, usor amarui si o superba culoare aurie, este din ce in ce mai apreciat pentru virtutile sale terapeutice. Curcuminul, principalul ingredient activ din turmeric este un excelent antioxidant si antiinflamator. Prin structura sa chimica, acesta ajuta la contracararea efectelor nocive ale radicalilor liberi, precum si la controlul  factorului nuclear kappa-B (NF-kB), responsabil de initierea raspunsului inflamator, care de multe ori poate fi excesiv, conducand adesea la apritia bolilor inflamatorii cronice si autoimune.

Contraindicatii: in perioada sarcinii si a alaptarii, in cazul persoanelor cu medicatie anticoagulanta sau care sufera de calculi biliari.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate