Substante care „infometeaza” cancerul, descoperite in mere, turmeric si struguri

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Unul dintre cele mai comune tipuri de cancer ar putea fi prevenite si chiar tratate cu ajutorul a trei compusi naturali gasiti din abundenta in mere, turmeric si struguri.

Cerctatorii de la Universitatea Austin din Texas, SUA, au descoperit ca acidul ursolic, prezent in coaja de mar, curcumina, ingredientul activ din turmeric, si resveratrolul, concentrat in strugurii rosii si fructele de padure, actioneaza suprinzator de eficient in ceea ce priveste stoparea dezvoltarii celulelor tumorale din cancerul de prostata. Substantele au fost testate pe celule canceroase prelevate de la soareci si oameni, atat individual, cat si prin asociere, oamenii de stiinta stabilind ca in cazul asocierii efectele sunt superioare. Mai exact, impreuna, acidul ursolic, curcumina si resveratrolul au impiedicat absorbtia glutaminei, un aminoacid care stimuleaza dezvoltarea celulelor tumorale in cazul cancerului de prostata, ceea ce a determinat „infometarea” acestora pana la eradicare. Rezultatele sunt de-a dreptul promitatoare, avand in vedere ca substantele cu pricina nu prezinta efecte adverse si sunt usor disponibile. Reamintim, acesta este al doilea cel mai frecvent tip de cancer, dupa cel de plamani, care afecteaza barbatii la nivel mondial.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu