Quesadilla fără carne, un deliciu incontestabil

Timp estimat de citire3 minute, 4 secunde

Fie că ești un mare fan al bucătăriei mexicane sau, pur și simplu, o persoană gurmandă în căutare de varietate, descoperirea acestei rețete te va încânta în aceeași măsură. Se prepară foarte simplu și rapid, iar de departe cel mai mare atu al său este că potolește deopotrivă și pofta, și foamea, fiind și delicioasă, și sățioasă.

Quesadilla este unul dintre preparatele care au pus Mexicul pe harta culinară a lumii. Nu există om cărui să-i placă mâncarea bună și care să rămână indiferent atunci când se pomenește în față cu acest preparat. La origini, ar fi fost realizat din două ingrediente principale: tortilla și brânză. De fapt, de la ele și-ar trage și numele. Se presupune că în momentul în care au ajuns în Lumea Nouă spaniolii au făcut cunoștință și cu acest fel de mâncare pe. I-au spus „quesadilla”, contopind denumirile, în spaniolă desigur, ale celor două ingrediente de bază (queso și tortillas). De atunci rețeta a trecut prin mai multe update-uri, iar acum există mai multe versiuni: cu carne de pui, de vită, cârnăciori, fructe mare sau legume fel și fel. Dar să lăsăm poveștile și să trecem la treabă!

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • 1 lingură și jumătate de ulei de măsline
  • 4 fire de ceapă verde, tocate
  • 400 g de fasole (un mix, e de preferat), fiartă și scursă
  • 1 linguriță de sos chipotle
  • 4 lipii tortilla
  • 100 g de brânză tare, dată per răzătoare
  • 1 lime, doar suc (opțional)
  • frunze de coriandru proaspăt, pentru garnisit (opțional)

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul. Setează 120 °C .
  2. Într-o tigaie, pune la încins ½ de lingură de ulei, la foc mediu, apoi adaugă ceapa verde și amestec-o. În momentul în care ceapa începe să se înmoaie, adaugă fasolea și sosul chipotle și amestecă bine. Folosind un zdrobitor de cartofi, transformă fasolea în piure – nu trebuie să fie foarte fin! Transferă compoziția rezultată pe o farfurie și curăță tigaia.
  3. Adăugă jumătate de lingură de ulei în tigaie la foc mic și distribuie-l cu atenție pe întreaga suprafață – poți folosi o pensulă sau un prosop de hârtie în acest scop. Pune o lipie în tigaie, apoi presară deasupra un strat uniform de brânză rasă. Împarte în două compoziția de fasole și întinde o jumătate din aceasta peste brânză, apoi mai presară un strat deasupra (brânză va avea rol de adeziv). Pune o altă lipie deasupra și apas-o bine cu ajutorul unei spatule. Gătește totul timp de 3-4 minute sau până când partea inferioară devine aurie. Răstoarnă cu atenție quesadilla pe o farfurie, apoi pune-o înapoi în tigaie, astfel încât s-o poți rumeni ușor și pe cealaltă parte, la fel timp de 3-4 minute.
  4. Pune quesadilla pe o tavă de copt și transfer-o la cuptor pentru a se menține caldă, apoi repetă punctul trei cu ingredientele rămase.
  5. La final, taie quesadilla în sferturi, stropește-le cu suc de lime și garnisește cu frunze de coriandru, dacă dorești. Preparatul se consumă imediat, cât este cald.

Valori nutriționale

Fiecare porție furnizează 344 de calorii, 44 g de carbohidrați, 20 g de grăsimi (din care 8 g saturate), 19 g de proteine și 5,5 g de fibre. Prin urmare, această versiune de quesadilla poate fi o opțiune excelentă atât la masa de prânz, cât și la cină – cu condiția ca această să nu fie luată la o oră foarte întârziată, desigur.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate