Top 8 surse de proteine in dietele de slabit

Timp estimat de citire0 minute, 50 secunde

Daca ti-ai propus sa pornesti o ofensiva impotriva kilogramelor in plus, mizeaza cu toata increderea pe ajutorul proteinelor. Acestea iti vor face misiunea mult mai usoara, intrucat au capacitatea de a induce si mentine timp indelungat acea reconfortanta senzatie de satietate.

Indiferent ca sunt de origine animala sau vegetala, proteinele se digera mai greu decat ceilalti macronutrienti si au o rata a absorbtiei mai lenta si constanta. In felul acesta, consumul lor reduce fluctuatiile glicemiei si ale insulinei din sange, prevenind aparitia chinuitoarelor pofte de dulce sau junk-food.  Ca sa nu dai gres in alegerile tale, ti-am pregatit o lista cu alimentele pe care te poti baza in demersul tau.

Ouale

Sunt excelente la micul dejun. Cu pretul a doar 140 de calorii, doua oua mari furnizeaza 14 g de proteine. Exista dovezi stiintifice care arata ca prezenta lor la prima masa a zilei suprima productia de grelina, hormonul care declanseaza senzatia de foame. Drept urmare, in urmatoarele 36 de ore, vei manca mai putin decat de obicei. Incredibil, nu-i asa?

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate