Probioticele te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala

Timp estimat de citire0 minute, 48 secunde

Probioticele, suplimentele naturale care contin bacterii bune pentru organismul si in special pentru digestia ta, par sa iti aduca si mai multe beneficii. Conform unui studiu american realizat de o companie farmaceutica, probioticele incetinesc absorbtia caloriilor pe care le mananci, iar grasimea nu se mai depune atat de mult in zona abdomenului.

Cu toate astea, nu este suficient sa iei probiotice pentru a slabi, mentioneaza cercetatorii implicati in studiu. Culturile active de bacterii din probiotice sunt adjuvante in slabit, dar de asemenea si in ameliorarea altor afectiuni, precum depresia, afectiuni ale stomacului si chiar inflamatii ale sinusurilor, conform autorilor acestui studiu.

In acest studiu au fost implicati 28 de voluntari supraponderali, iar, dupa o luna si jumatate de consum de probiotice, fara alte schimbari in alimentatie, participantii au pierdut 3-4% din grasimea corporala, in special din zona abdomenului. Cercetatorii atribuie acest rezultat faptului ca probioticele opresc absorbtia de grasimi la nivelul intestinului, fara efecte secundare.

Sursa: Journal of Functional Foods

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate