Primavara in forma maxima: plan de transformare in 30 de zile!
Pentru ca sezonul cald sa nu te ia pe nepregatite, dedicam luna martie regasirii formei maxime! Fara infometare, fara diete haotice sau programe minune, iti aratam ca te poti simti senzational in pielea ta daca ai un stil de viata sanatos, activ, in care TU esti pe primul plan!
02.03.2016
Timp estimat de citire:
3 minute, 7 secundeDaca urmezi ca la carte recomandarile noastre, iti garantam ca vei incepe sezonul cald intr-o forma de zile mari, cu mai mult tonus si cu un nou stil de viata – mai sanatos! Tot ce trebuie sa faci este sa dai uitarii regimurile de slabit obisnuite si sa aplici recomandarile stilului tau de viata, fara sa te abati de la reguli. Programul a fost elaborat de Lauren Conrad si antrenorul ei, Jarett Del Bene.
Complet interzise: sucul, dulciurile, bauturile carbogazoase, produsele de patiserie, painea alba, orezul alb si mancatul cu 3 ore inainte de culcare!
Este esential sa ai in vedere:
- 30 de zile de viata sanatoasa si activa iti vor reimprospata imaginea de sine si te vor ajuta sa dai jos kilograme bune. Poti continua sa aplici recomandarile oricat de mult timp doresti.
- Organizeaza-ti foarte bine timpul. Scuza „Nu am timp sa fac miscare/sa gatesc sanatos” nu are ce cauta in vocabularul tau in urmatoarele 30 de zile!
- Mentine-ti mintea concentrata pe obiectivul tau.
5 reguli pe care le vei urma 30 de zile
1. Bea intre 30 si 60 de ml de apa pentru fiecare kg pe care il cantaresti. Daca ai 65 kg, necesarul se situeaza intre 1,9-3,9 litri de apa pe zi.
2. Imediat cum te trezesti si cu cel putin 30 de minute inainte de micul dejun, bea un pahar mare de apa cu lamaie. Are efect alcalinizant asupra organismului si elimina toxinele acumulate peste noapte.
3. Zilnic, trebuie sa faci 50 de abdomene dimineata si 50 de abdomene seara.
4. Zilnic, trebuie sa-ti alegi din exercitiile propuse un antrenament pe care sa-l faci.
5. Meniul zilnic consta in 3 mese principale si 2 gustari, pe care ti le vei alege din listele de mai jos sau le vei adapta cu alimente asemanatoare.
Optiuni pentru micul dejun
- Iaurt grecesc cu nuci, o mana de fructe de padure sau o banana si cateva picaturi de sirop de agave
- Fulgi de ovaz cu 2 linguri de caise uscate, 2 linguri de migdale si lapte de migdale
- Omleta cu legume si o felie de paine integrala prajita
- Un shake
- O jumatate de avocado umplut cu branzica de casa
- Paine integrala prajita cu 2 oua fierte tari feliate si o jumatate de grepfrut
- Quinoa fiarta cu scortisoara si mar
Optiuni pentru pranz & cina
- O lipie integrala cu pui, rucola, rosii, feta si ulei de masline
- Pui la gratar cu salata verde
- „Paste” din dovlecei cu garnitura de quinoa
- Salata din sfecla rosie coapta, portocala si fenicul cu garnitura de quinoa
- Salata cu pui si paine integrala
- Un bol de supa cu putina sare si garnitura de legume la aburi
- Salata cu verdeturi de sezon, o jumatate de avocado, o mana de rosii cherry, 1 castravete mic feliat, cateva migdale, o jumatate de cana de quinoa fiarta si dressing din ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper
Gustari sanatoase recomandate: iaurt grecesc cu seminte de rodie, humus cu legume, mar sau para cu feliute de svaiter, felii de legume crude.
Programe de antrenament la alegere – zilnic:
- Jogging timp de 45 de minute
- Mers in pas rapid 30 de minute
- 1 ora de yoga sau Pilates
- 45 de minute de spinning
- Circuit: 10 flotari, 30 de fandari, 30 de abdomene cu ridicarea genunchiului, sarituri pe verticala cu lovirea palmelor deasupra capului timp de 1 minut, flotare mentinuta 60 de secunde (repeta de 2 ori)
- 20 de minute de antrenament cardio la alegere (conditia este sa transpiri!)
- 1 ora de drumetie pe plan inclinat (la munte, de exemplu)
- Interval: alearga 60 de secunde, mergi 90 de secunde (repeta de 8 ori)
- Combinat: 15 minute de jogging, 20 de fandari, 20 de genuflexiuni
Dr. Roxana Mateescu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024