Poluarea atmosferica, cauza majora a deficientelor nutritionale

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Cresterea estimata a concentratiei de dioxid de carbon (C02) din atmosfera pana în anul 2050 va afecta valoarea nutritiva a numeroase culturi, asa cum ar fi cele de grau, orez si alte cereale, avertizeaza cercetatorii de la prestigioasa Universitate Harvard.

Oamenii de stiinta au analizat 225 de alimente diferite, din 151 de tari, în baza unui set unic de ipoteze privind impactul emisiilor de CO2 asupra substantelor nutritive. Rezultatele au aratat ca pana la mijlocul acestui secol, cand se asteapta ca nivelul de C02 din atmosfera sa ajunga la 550 ppm per milion, 175 de milioane de persoane ar putea suferi de deficit de zinc, iar 122 de milioane – de deficit de proteine. Studiul a mai pus în evidenta o predispozitie sporita pentru carenta de fier, la care se vor expune în viitor mai mult de un miliard de femei si copii.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate