Persoanele cu tulburări de alimentație, afectate de pandemie

Timp estimat de citire1 minut, 19 secunde

Noi cercetări arată că persoanele cu istoric de tulburări alimentare au experiment agravări ale afecțiunilor în timpul stării de urgență impuse în timpul pandemiei Covid-19. Cercetările, publicate recent în Journal of Eating Disorders, au scopul de a atrage atenția asupra efectelor pandemiei pentru sănătatea mentală.

Cele mai comune tulburări de alimentație sunt: anorexia, bulimia și mâncatul compulsiv. În luna aprilie, în timpul stării de urgență, în Marea Britanie, cercetătorii au recrutat 129 de persoane prin intermediul social media, acestea fiind rugate să completeze un chestionar. 62% dintre acestea au declarat că suferă de o tulburare de alimentație. 87% dintre cei chestionați au declarat că simptomele lor s-au înrăutățit în perioada stării de urgență. 30% din total au declarat că simptomele s-au înrăutățit foarte mult. Respondenții au spus că pandemia a avut un impact negativ semnificativ asupra sănătății psihice, ei simțindu-se mai puțin în control și izolați social. De asemenea, majoritatea au ruminat mai mult asupra tulburării lor mentale. Cercetătorii consideră că factorii declanșatori pentru aceste stări au fost:

  • Schimbarea în rutina de zi cu zi;
  • Situația spațiului locativ;
  • Durata timpului petrecut cu familia și prietenii;
  • Posibilitatea de a avea acces la tratament;
  • Activitatea fizică pe care au putut să o practice;
  • Relația cu mâncarea;
  • Cât de mult au folosit tehnologia.

Cercetătorii afirmă că datele obținute demonstrează valoarea extraordinară a suportului social pentru reducerea stresului și combaterea simptomelor tulburărilor alimentare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate