“Omul-pachet” poate sta drept pentru prima dată după 28 de ani

Timp estimat de citire1 minut, 36 secunde

Chinezul Li Hua a fost diagnosticat cu spondilită anchilozantă la vârsta de 19 ani. Afecțiunea gravă i-a cauzat curbarea pronunțată a coloanei vertebrale. Incapabil să-și permită un tratament, și-a petrecut mai bine de 20 de ani într-o stare de agonie. Pe măsură ce boala s-a agravat, corpul lui pur și simplu s-a pliat. Trei părți ale trupului său au devenit lipite – bărbia de piept, pieptul de pubis și fața de coapsă. Mama lui a fost cea care a căutat până la urmă ajutorul, considerând că vârsta înaintată o va împiedica să aibă grijă de fiul ei.  

Salvarea chinezului a venit de la o echipă de medici de la spitalul universitar Shenzen, care l-au operat și i-au redat o postură aproape normală. Medicii l-au supus la patru operații consecutive, din iunie până în decembrie anul trecut. Coloana lui Li a trebuit practic să fie fracturată și îndreptată în mai multe locuri pentru a i se corecta curbura. La finalul celei de-a treia proceduri, pacientul a putut să stea întins și să privească în sus, prima dată după 20 de ani. Ultima operație a constat într-o protezare completă a șoldului. A urmat apoi un proces de recuperare pentru mai bine de 6 luni. Dr. Tao Huiren, unul dintre chirurgi, a descris gradul de dificultate al operațiilor ca fiind similar cu cățăratul pe muntele Everest.

Despre spondilita anchilozantă

Spondilita anchilozantă este o boală inflamatorie, o formă rară de artrită, care afectează coloana vertebrală. Apare în special la bărbați și debutează cu durere și și rigiditate în spatele inferior și șolduri. Cea mai afectată vertebră se află în apropierea pelvisului, dar pot fi afectate și zona lombară sau toracică. În prezent nu există o metodă de a preveni spondilita anchilozantă. Ca tratament se utilizează antiinflamatoarele pentru durere sau steroizii, gimnastica de recuperare sau operația în cazul formelor grave.  

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate