O farmacista de la CATENA a cucerit Kilimanjaro: „De acolo nici nu se vedea lumea”
Ioana Alexandra Hriscu Poienaru, farmacist diriginte la CATENA Suceava, a reusit marea performanta de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai inalt varf din al renumitului masiv african Kilimanjaro.
17.10.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 28 secunde„Am explodat pur si simplu de fericire, atunci cand m-am vazut pe varf, la capatul expeditiei (…)… Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie si de mandrie ca am reusit sa rezist si sa ajung pana pe acoperisul Africii!”, a declarat emotionata Ioana Alexandra.
Membra a clubului polisportiv CATENA RACING TEAM (presedinte dr. farm. Radu George) inca de la infiintare, din 2014, farmacista a obtinut mai multe medalii la diferite competitii sportive. A concurat la MTB (mountain bike), dar si la probe de alergare, si a fost capitan al echipei de handbal, filiala Catena Iasi. „Pot spune ca am prins drag de activitatile sportive pe care clubul le desfasoara an de an si felicit pe aceia carora le-a venit ideea infiintarii lui. Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si CATENA”, a declarat aceasta.
De la Tour du Mont Blanc pe Kilimanjaro….
Ideea escaladarii muntelui Kilimanjaro a luat nastere in urma cu un an, cand impreuna cu aproape aceiasi membri ai echipei, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc.
„La finalul celor 170 km parcursi in jurul Mont Blancului, parca ne parea rau ca se termina o astfel de vacanta, asa ca ne-am propus sa mergem pe Kilimanjaro. In 3 luni de zile ne-am hotarat! Intamplarea a facut ca in urma unei accidentari la sport, sa trebuiasca sa fiu operata in martie de ruptura de menisc la genunchiul stang. Nu m-am descurajat, mi-am pastrat optimismul si mi-am zis ca voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa ma refac si sa pot urca acei 5895 m!”, precizeaza farmacista.
6 zile de efort fizic sustinut
Traseul in sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neaparat traseul in sine, ci procesul de aclimatizare) si 2 pentru coborare. S-a dormit in corturi, fiind singura optiune pe aceasta ruta.
Temerarii au avut alaturi 2 ghizi, un bucatar si 16 porteri care au ajutat ca visul sa devina realitate. S-a mers 7 ore pe traseu, era din ce in ce mai frig si se simtea oboseala din cauza lipsei de oxigen. Urcarea a inceput la miezul noptii, isi aminteste Ioana: „Toti aveam emotii, eram nerabdatori si abia asteptam sa treaca cele 7 ore pana pe varf. Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point (5739 m). Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor. In jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe… Sunt mandra ca am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM si ca am trait o experienta fabuloasa care mi-a marcat viata!”.
Motivul real pentru care e atât de greu să te menții după ce slăbești
03.12.2024