Motive sa incerci dieta cu ghimbir
Cunoscut si folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor probleme de sanatate, ghimbirul castiga o tot mai larga apreciere in zielele noastre. I-au fost demonstrate proprietatile terapeutice inclusiv in cazul cancerului ovarian si de colon, ceea ce nu-i deloc putin lucru, avand in vedere gravitatea acestor afectiuni. In plus, ghimbirul si-a dovedit cu varf si indesat utilitatea si in combaterea excesului ponderal.
21.07.2015
Timp estimat de citire:
3 minute, 16 secundeDescopera cum se tine dieta cu ghimbir si cum te poate ajuta acest condiment asiatic sa-ti reduci rotunjimile nedorite.
Eficienta in combaterea kilogramelor in plus, cat si in ceea ce priveste eliminarea toxinelor din organism, dieta cu ghimbir este mana cereasca pentru toti cei care nu se incumeta sa respecte conditiile stricte ale altor regimuri, mai drastice. Ceea ce trebuie mentionat insa este ca aceasta nu poate fi considerata rapida. Tocmai pentru ca nu impune restrictii radicale, dieta cu ghimbir este prevazuta pentru o activare treptata a proceselor metabolice. Asadar, fa-ti rezerve de rabdare! Ca sa dea rezultate, o cura de detoxifere si slabit cu ghimbir trebuie sa fie tinuta 1-2 luni. Vestea buna este ca, datorita acestei actiuni „non-agresive”, vei reusi sa scapi de 1-2 kg pe saptamana, fara riscul de a le pune la loc dupa incetarea dietei.
Coordonatele planului alimentar
O caracteristica a dietei cu ghimbir este absenta completa a meniului principal. Cu alte cuvinte, ai voie sa mananci ce vrei si in orice combinatie doresti. Desigur, e esential sa nu faci excese, sa eviti dulciurile, grasiminile nesanatoase, alimentele foarte sarate sau afumate. Cat despre continutul caloric, e bine ca acesta sa oscileze in intervalul 1.600-1.800 de calorii pe zi, ceea ce este suficient pentru functionarea normala a organismului. Principiul de baza al acestei diete este consumul regulat de ceai de ghimbir. Prima cana se bea dimineata, pe stomacul gol. Apoi, la fiecare masa, se bea cate una cu o jumatate de ora inainte si cate una la o ora dupa ce ai terminat de mancat. Astfel, vei ajunge sa bei pe parcrusul zilei nici mai mult nici mai putin de sapte cani de ceai de ghimbir.
Retete de ceai de ghimbir
Exista mai multe metode de preparare a ceaiului de ghimbir. Il poti face simplu, prin infuzarea unei lingurite de radacina rasa la o cana de apa aproape fierbinte (nu clocotita!), pentru a nu distruge substantele folositoare din ghimbir. Mai poti prepara ceai de ghimbir cu ceai verde sau de melisa, cu putina miere si o felie de lamaie. Delicios si revigorant este si daca-l faci cu un varf de cutit de praf de nucsoara si putin suc de portocale.
Valoarea nutritionala a ghimbirului, inestimabila
100 de grame de radacina de ghimbir proaspat furnizeaza: 80 de calorii, 79 g de apa, 0,7 grame (g) de lipide, 0 miligrame (mg) de colesterol, 15 mg de fitosteroli, 18 g carbohidrați, 2 g de fibre dietetice, 2% din doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina B1, 2% din DZR de vitamina B2, 4% din DZR de vitamina B3, 2% din DZR de vitamina B5, 8% din DZR de vitamina B6, 3% din DZR de vitamina B9, 8% din DZR de vitamina C , 1% din DZR de vitamina E, 29 mg colină, 13 mg de sodiu, 2% din DZR calciu, 3% din DZR de fier, 11% din DZR de magneziu, 3% din DZR de fosfor, 12% din DZR potasiu, 2% din DZR de zinc, 11% din DZR de cupru si 11% din DZR de mangan.
Principalele secrete ale ghimbirului
Daca te intrebi cum functioneaza aceasta dieta, afla ca ghimbirul favorizeaza pierderea in greutate prin mai multe mecanisme. In primul rand el are un super efect termogenic. Consumul lui creste temperatura corpului si ajuta la stimularea metabolismului, astfel incat vei arde mai multe grasimi decat daca pur si simplu ai reduce aportul caloric – lucru confirmat de un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Maastricht (Olanda). De asemenea, ghimbirul este considerat unul dintre cei mai eficienti inhibitori naturali ai apetitului, dar si un bun reglator al digestiei, ceea ce nu-i deloc putin lucru in cadrul dietelor care au drept scop sculptarea siluetei.
Natalia Talmacec
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
„Ce să mănânc ca să slăbesc?” - reguli general valabile
11.09.2024