29.06.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeCarnea de pui și mazărea fac o pereche perfectă. Puiul are un nivel scăzut de grăsimi, iar mazărea este una dintre cele mai sănătoase leguminoase. Tocmai din acest motiv am pregătit rețeta de mai jos, o rețetă bogată în vitamine, minerale și cu puține calorii.
Ingrediente
- 300 grame piept de pui
- 150 g mazăre proaspătă
- Ceapă
- Un ardei
- Pătrunjel
- Ulei de măsline
- Busuioc
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală bine și se condimentează bine. După ce a fost condimentat, se pune la cuptor împreună cu câteva frunze de busuioc, până când este rumenit.
În paralel, se spală mazărea sub un jet de apă, iar apoi se pune într-o oală la fiert, cu un praf de sare.
Ulterior, se taie ceapa împreună cu ardeiul în cubulețe și se pun la călit câteva minute.
Când pieptul de pui este rumenit, se scoate și se pune lângă mazărea proaspăt fiartă, ceapa și ardeiul călite.
Beneficii
Mazărea este una din cele mai sănătoase leguminoase. Bogată în vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, tiamină, fosfor, mazărea conține nutrienți necesari unei organism sănătos. Mazărea este, de asemenea, o sursă bogată de fibre și proteine astfel încât ajută la îmbunătățirea digestiei și oferă senzația de sațietate.
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și la funcționarea eficientă a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024