Gustos si hranitor – untul de arahide
Obtinut in principal din arahide prajite si ulei, untul de arahide este foarte popular in Statale Unite, Australia, Marea Britanie, fiind apreciat din ce in ce mai mult si in Romania. Acest produs contine minimum 90% arahide si nu contine indulcitori artificiali, coloranti si conservanti.
12.12.2011
8365


Timp estimat de citire:
1 minut, 35 secundeAvantajele consumului de unt de arahide:
- Ca si alte produse, untul de arahide contine si el grasimi, insa, din fericire, 80% din acestea sunt nesaturate, ceea ce duce la scaderea nivelului de LDL colesterol in sange, prevenind aparitia afectiunilor cardiovasculare. Datorita gustului placut si proprietatilor nutritive, produsul este inclus in foarte multe diete de slabit si in cele pentru diabetici.
- Contine un antioxidant puternic – acidul p-cumaric.
- Nu contine colesterol.
- Untul de arahide natural nu contine uleiuri hidrogenate.
- Reduce riscul aparitiei diabetului la femei datorita faptului ca mentine glicemia in limite normale.
Untul de arahide este pe cat de delicios, pe atat de hranitor!
2 linguri de unt de arahide pe zi ofera toate vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul intr-o zi:
Element |
Continut |
Importanta |
Calorii |
190 din cele 2000 de calorii recomandate zilnic |
Energie |
Proteine |
8 grame |
Protejeaza tesuturile si favorizeaza producerea de anticorpi |
Fibre |
2 grame |
Reduc riscul aparitiei cancerului, reduc nivelul colesterolului in sange |
Grasimi totale<!–[if !supportLists]–>
<!–[endif]–><!–[if !supportLists]–><!–[endif]–> |
16 grame 3 grame 13 grame |
O foarte buna sursa de energie, mentin sanatatea pielii |
Vitamina E |
2 miligrame |
Antioxidant care protejeaza tesuturile si celulele, esential pentru intarirea sistemului imunitar |
Magneziu |
52 miligrame |
Esentiale pentru cresterea oaselor si dintilor |
Calciu |
13 miligrame |
|
Fosfor |
104 miligrame |
|
Niacina |
4 miligrame |
Mentine sanatatea pielii, a sistemului nervos si a tractului digestiv |
Contraindicatii:
- Celor care au alergie la arahide li se recomanda sa evite acest produs existand riscul socului anafilactic.
- Se presupune ca untul de arahide contine o substanta – aflatoxina – contaminare monitorizata cu atentie in mai multe tari.

Adevărat sau fals despre alimente
21.09.2023