Gogosile – grasimi si calorii in glazura colorata
Este foarte cald afara! As bea un suc. Dar parca imi este si foame. As manca ceva dulce, care sa nu-mi ia mult timp, sa pot manca pe strada si sa-mi tina de foame. Mirosurile ma conduc spre gogoseria mereu in drumul meu spre serviciu. Cum nu am apucat sa mananc nimic de dimineata, imi iau o gogoasa mare, plina de zahar si glazurata, eventual si cu ciocolata in interior. Cum termin de mancat ma simt mai greoi, am o stare de indigestie si intr-o ora mi se face iar foame. De ce oare?
12.12.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 4 secunde200 de calorii, 8 g de grasimi, 25 g de carbohidrati si 3 g de proteine
Forma unei gogoase simbolizeaza dragostea eterna, dar senzatia de satietate pe care ti-o ofera nu va dura prea mult. Poate ca i-a tinut de foame mai mult timp lui John Haight, care a intrat in Guinness Book mancand 29 de gogosi in 6 minute, dar in maxim o ora foamea reapare. Nici cea mai mare gogoasa cu jeleu din lume, de 1,7 tone, nu cred ca te-ar satura, ci doar ti-ar adauga cateva kilograme bune in plus. De ce? Pentru ca valoarea nutritiva a gogosilor este foarte slaba. Poate de aici si expresia “Imi vinzi gogosi”. Prajite, pline de zahar si faina alba, simple sau cu diverse umpluturi, dulceata, caramel, branza si smantana, nu fac altceva decat sa creasca aportul caloric. Gogosile, la fel ca si alte produse prajite in ulei, sunt direct legate de cresterea in greutate, mai ales mancate in exces. Si nu numai ca au o valoare calorica ridicata, dar si asigura o doza de toxine organismului. Exact ceea ce aveti nevoie dimineata la prima ora.
Ce mananc?
Reteta de preparare este foarte simpla: zahar si faina. Deci nu consumi decat glucide si grasimi prajite in ulei. Nu cred ca este tocmai combinatia de care ai nevoie. Glucidele cresc nivelul glicemiei, ceea ce iti va stimula secretia de insulina. Insulina va ajuta la depozitarea grasimilor in celulele adipoase, toate acestea ducand cu timpul la cresterea in greutate, dar si la depunerea grasimilor pe vasele de sange si in jurul organelor.
Ce patesc?
Consecintele sunt departe de unele pozitive asupra sanatatii. In medie 40% din continutul unei gogosi este format din acizi grasi de tip trans, cu peste 200 de calorii provenite din zahar si faina, adica glucide complexe. Pe langa obezitate, pot aparea numeroase boli precum cele cardiovasculare, steatoza hepatica si diabet zaharat tip 2. Mai bine treci peste micul dejun decat sa infuleci o gogoasa dimineata in drum spre serviciu!
Top 10 beneficii ale consumului de mentă
24.07.2024