Femeile dedica 6 ani din viata curelor de slabire

Timp estimat de citire:

1 minut, 21 secunde

Da, da, ai citit corect! Potrivit expertilor, femeile petrec aproximativ 25 de ani din viata dormind, 115 zile razand, 2 170 de ore bronzandu-se si… 6 ani numarand calorii. Aceasta ultima cifra, de-a dreptul incredibila si poate putin ingrijoratoare, a fost scoasa la iveala in cadrul unui recent studiu britanic.

Cercetarea realizata pe un esantion reprezentativ, format din 1 000 de femei din Marea Britanie, a aratat ca perioada predilecta pentru preocuparile femeilor legate de modul in care arata silueta lor este intervalul dintre 20 si 30 de ani. Astfel, pe parcursul acestui deceniu, care, nu-i asa, trece foarte repede, femeile sunt „in mod oficial” la dieta timp de 2 ani si 7 luni, in medie. In general, in cel de-al 29-lea an de viata, femeile spera sa piarda in jur de 4,5 kg. Poate pentru a pasi in cel de-al treilea deceniu cu mai multa incredere…

4 saptamani, durata medie a dietelor urmate

Din fericire, aceasta obsesie pentru silueta se mai diminueaza. Intre 30 si 50 de ani, femeile dedica mai putin de 3 ani eforturilor de a slabi. Intre 50 si 60 de ani, aceasta problema trece in plan secund: femeile tin dieta „numai” vreo 10 luni – de regula, intre Craciun si Revelion si dupa sarbatori. Potrivit cercetarii, durata medie a curelor de slabire urmate de femei este de 4 saptamani si 3 zile, indiferent de varsta. O alta constatare interesanta este ca femeilor le pasa de profilul ponderal cata vreme sunt singure – cel putin 57% dintre respondente au admis acest lucru, dupa care inceteaza sa se mai ingrijoreze din cauza excesului ponderal − 64% dintre participantele la studiu au recunoscut ca au incetat sa mai numere caloriile dupa ce s-au casatorit.

 

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate