Dieta verde: kilograme in minus, sanatate in plus
Dureaza zece zile, este simpla si usor de urmat. Rezultatele sunt promitatoare, avand in vedere ca are la baza vegetalele de culoare verde. Sarace in calorii si cu un continut bogat de vitamine, minerale, fibre si alte principii care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, acestea realizeaza o alianta indestructibila in lupta cu kilogramele nedorite.
02.03.2015
Timp estimat de citire:
3 minute, 19 secundeDaca-ti pui in minte sa dai jos cateva kilograme, fara sa recurgi la gesturi dramatice, dieta verde te poate sprijini in demersul tau. Fara a exclude carnea, lactatele sau pestele, pune accent pe consumul vegetalelor de culoare verde, cum ar fi: salata verde, rucola, spanac, patrunjel, marar, ceapa verde, sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles, castraveti, ardei verzi, avocado, varza chinezeasca, bame, fasole verde, dovlecei, anghinare, praz, germeni de lucerna, grau incoltit, mere si pere verzi, kiwi, struguri verzi, lamai verzi etc. Toate aceste alimente sunt sarace in calorii si nu contin amidon, un tip de carbohidrat de care e indicat sa ne ferim atunci cand vrem sa eliminam surplusul ponderal. In plus, ele vin la pachet cu o cantitate considerabila de fibre utile.
Planul de dieta, pas cu pas
Spre deosebire de alte cure de slabire, dieta verde nu merge pe infometare. Aceasta include trei mese pe zi, plus doua gustari.
Micul dejun consta intr-o ceasca de ceai verde, 100 g branza de vaci degresata sau iaurt ori un ou si kiwi, mere verzi sau struguri verzi.
Prima gustare. Intre micul dejun si pranz, avem unda verde pentru o salata de cruditati compusa din zarzavaturi si legume proaspete, evident de culoare verde. Si aici putem recurge la orice combinatie ne face cu ochiul – nu exista niciun fel de limite. Salata se asezoneaza cu ulei de masline presat la rece si suc de lamaie. E indicat sa fie evitat consumul de sare sau, cel putin, sa fie folosita cu zgarcenie.
Masa de pranz. Pentru acest moment important al zilei, meniul prevede 200 g de piept de pui sau curcan fiert alaturi de o salata mare de verdeturi. Pentru ziua 1, 4, 7 si 9 de dieta verde, la pranz se recomanda doar dovlecel fiert cu ceapa verde si marar.
A doua gustare. In pauza dintre pranz si cina, pe durata acestei diete putem consuma un iaurt cu un procent redus de grasime sau o salata de fructe verzi (kiwi, struguri, avocado, mere si pere verzi).
Cina. Ultima masa a zilei in cadrul dietei verzi consta in consumul de dovlecel fiert, dar nu va speriati. In zilele 1, 4, 7 si 9 de dieta verde, avem parte de cine mai bogate, cu 200 g de pui sau peste fiert, impreuna cu o salata generoasa de legume verzi.
Indicatii speciale
Mancand aproximativ la aceleasi ore, corpul tau va avea de unde sa-si ia energia si nici nu vei suferi de foame. Daca totusi vei simti nevoia unor suplimente, nu-ti va da nimeni peste mana daca vei rontai un mar sau daca vei savura un kiwi in plus. Un alt lucru de mentionat este ca nu trebuie sa uiti sa bei multa apa – macar opt pahare pe zi –, dimineata, pe stomacul gol, intre mese, dar mai ales inainte, in timpul si dupa efortul fizic, recomandat pentru a spori efectul regimului alimentar.
E indicat sa incerci sa consumi doua-trei cani de ceai verde pe zi pe durata acestei diete, pentru a accelera metabolismul si pentru a curata organismul de toxine.
Principalele avantaje
Dieta verde nu te ajuta doar sa-ti imbunatatesti aspectul fizic, ci te va revigora din cap pana-n picioare. Dupa cum sustin si psihologii, verdele reflecta o stare pozitiva, fiind numit si culoarea sanatatii. Si asta in buna parte datorita clorofilei, substanta care confera culoarea verde vegetalelor, numita, inca din vechime, si „sangele verde“. I s-a spus asa pentru ca micile sale molecule, uluitor de asemanatoare globulelor rosii – elementul de baza al sangelui uman –, sunt temelia vietii pe aceasta planeta. Ele mentin in viata nu numai plantele, ci si speciile din regnul animal. Acest lucru este ilustrat cel mai bine de reflexul carnivorelor de a paste efectiv plante verzi din cand in cand.
Natalia Talmacec
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Cauți răspunsuri la „ce să fac ca să slăbesc"? Te ajutăm noi!
23.09.2024