Dieta Fasting sau cum sa slabesti si sa te simti minunat cu sucuri naturale

Timp estimat de citire2 minute, 41 secunde

Daca vrei sa arati bine si sa fii mai plin de viata, dieta fasting a doctorului american Steven A. Bailey este pentru tine. Aceasta permite corpului sa treaca printr-o transformare profunda, fizica, dar si spirituala. A recurs la aceasta si splendida Naomi Campbell inainte de a urca pe catwalk-ul Versace, dupa o absenta de 14 ani. Timp de 10 zile supermodelul a consumat numai sucuri naturale proaspete.

Descopera care sunt beneficiile dietei Fasting pentru intregul organism si cum te poate ajuta aceasta sa slabesti!

Naturopat de formatie, dr. Steven A. Bailey a descoperit secretele postului cu sucuri inca din 1968, iar de atunci il practica cu regularitate si-i invata si pe altii cum s-o faca. A scris si o carte intitulata „The Fasting Diet” („Dieta de post”), in care readuce postul in atentia publica drept metoda revigorare, reintinerire si chiar de prelungire a duratei de viata. Datorita cunostintelor lui despre tinerea postului a fost declarat un adevarat guru in domeniul sanatatii peste ocean, indrumarile lui fiind introduse in „Ghidul definitiv pentru Medicina Alternativă”.

Dieta fasting: motive si critici

Indiferent ca este „religios” sau „laic”, postul vine ca un principiu de ordine in haosul dezechilibrelor noastre alimentare si permite corpului sa se relaxeze, sa elimine toxinele, sa scape de kilogramele in plus si sa se vindece singur. Are loc o „curatenie generala”, asa cum specifica dr. Bailey. „Holistic vorbind, postul include si beneficii psihice si spirituale in procesele de vindecare. Aspectele spirituale ale postului provin nu numai din disciplina si austeritatea necesara pentru a face acest lucru, dar si din capacitatea de concentrare si claritatea pe care le induce”, precizeaza acesta intr-un articol scris pe aceasta tema in „Alternatives magazine”.

Cat despre criticile aduse dietei fasting, de regula, acestea vizeaza infometarea. Opozantii metodei lui Bailey sustin ca sistemul digesti uman lucreaza 24 de ore – 7 zile pe saptamana si ca, prin urmare, nu are nevoie de odihna sau atentie speciala.

„Aceste critici ignora o mare parte din ceea ce stiinta a aflat despre digestie si detoxifiere. A spune ca sistemul nostru digestiv este facut sa lucreze neobosit si ca toxinele sunt eliminate usor inseamna a sa treci cu vederea o mare parte din adevar. Nu suntem oare o natiune de oameni care sufera de arsuri gastrice, ulcere, colita, cancer de stomac? Rata si nivelul de obezitate continua sa creasca, in timp ce substantele chimice toxice produse de om se regasesc in tot corpul nostru, indiferent de dieta. Nu exista nicio indoiala ca avem nevoie de detoxifiere”, contraargumenteaza dr. Bailey.

Cum se tine dieta fasting

Inainte de a incepe aceasta dieta, dr. Bailey recomanda o perioada de pregatire de trei zile de pregatire, in care sunt scoase din meniu produsele de origine animala si se pune accent pe consumul de fructe si legume cude. Ulterior, vreme de 5 zile nu se consuma nimic in afara de sucuri de legume si fructe organice. Unele persoane aleg sa prelungeasca postul cu sucuri pentru mai multe zile sau chiar saptamani. A facut asta si Naomi Campbell. Timp de 10 zile, suprmodelul a consmat numai suc de morcov, ghimbir si ananas, pentru a-si reveni in forma inainte de se mladia din nou pe catwalk-ul Versace, dupa o lunga pauza, de aproape 14 ani. Pare destul de convingator exemplul ei, nu-i asa?

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate