Dieta cu kiwi te ajută să scapi de 5 kg în 2 săptămâni!
Bogat în vitamine și fibre, dar cu un conținut caloric redus, kiwi este unul dintre fructele recomandate celor care își doresc să slăbească ușor și sănătos, fără a recurge la metode drastice, cu impact negativ asupra organismului.
08.11.2023
Timp estimat de citire:
4 minute, 42 secundeDe altfel, dacă îți place gustul său, află că te-ai putea înhăma la o dietă cu kiwi, ușor de urmat în orice anotimp, dar mai ales vara, când ai la dispoziție și alți aliați prețioși: varietatea de fructe și legume neaoșe din piețe.
Kiwi, fructul exotic cu multiple beneficii
Ineditul fruct kiwi este o „comoară” pentru organismul uman, fiind ticsit cu o multitudine de minerale și vitamine, în contextul unui aport caloric redus. Fructul care asigură cea mai mare cantitate de substanțe nutritive din toate fructele importate, kiwi este bogat în vitamina C (conținutul sau este mai ridicat decât al portocalelor), A, B6, E și K, cupru, potasiu, magneziu, calciu, fier, crom, acid folic, conțînând și carotenoizi (luteină, zeaxantina) și fibre. De asemenea, micile semințe negre ale fructului de kiwi conțin, la rândul lor, proteine, vitamine și minerale.
Un kiwi are circa 42 de calorii, 0,4 g de grăsimi și circa 2,1 g de fibre. Partea bună este că, mulțumită conținutului de fibre, kiwi poate înlocui oricând un desert sau o gustare de peste zi atunci când îți propui să scapi de câteva kilograme în exces – mai exact, o porție de kiwi îți asigură o senzație de sațietate de lungă durată, comparativ cu deserturile/gustările de tipul biscuiților și al prăjiturilor.
Ce presupune dieta cu kiwi
Dieta cu kiwi se adresează celor cărora le place gustul acrișor al acestui fruct și care se pot înhăma la câteva săptămâni în care să consume cantități generoase de kiwi. De asemenea, pentru că o astfel de dietă să dea rezultatele scontate, este important să elimini din meniu băuturile alcoolice și sucurile carbogazoase, alimentele tip fast food, cât și dulciurile, și să încerci să crești nivelul de activitate fizică – poți profita de această perioadă pentru a te apuca de cursurile de dans pe care le-ai tot amânat, spre exemplu, sau poți opta pentru clasicul jogging, mersul pe role sau cu bicicleta etc.
Dacă vrei să urmezi o dietă cu kiwi ca la carte, află că preferabil ar fi să nu o ții mai mult de două săptămâni, perioadă în care vei reuși să dai jos 4-5 kg. Ulterior, o poți repeta la fiecare două luni, însă nu mai des de atât. Și nu uita: pentru ca rezultatele sale să fie de durată, iar tu să nu acumulezi surplusul ponderal de care ai scăpat cu ajutorul acestei diete, introdu treptat produsele preferate în alimentație, mizând întotdeauna pe regula de aur a moderației.
Exemple de meniuri în dieta cu kiwi
Ca să îți faci o idee ce ar trebui să consumi de-a lungul celor două săptămâni de dietă, iată exemple de meniuri pentru două zile:
Dieta cu kiwi, ziua 1
- Mic dejun: câteva fructe de kiwi, omletă, o felie de pâine de secară, 1 pahar suc natural de fructe (nu din comerț);
- Gustare: 1 kiwi, câteva bucăți de brânză degresată;
- Prânz: 4 kiwi, o salată din 3 roșii, o felie de pâine integrală, 300 g de pește slab gătit la abur;
- Cină: 1 porție de piept de pui la grătar, 1 ou fiert și o salată cu kiwi și alte fructe, după preferință.
Dieta cu kiwi, ziua 2
- Mic dejun: 3 kiwi, 1 ou fiert, 1 cană de cafea/ceai neîndulcit, 1 sandvici cu brânză (pâine integrală);
- Gustare: 1 iaurt degresat cu fulgi de ovăz sau câteva bucăți de brânză degresată;
- Prânz: 5 kiwi, 250 g de piept de pui sau de curcan la grătar, salată de legume cu dressing light;
- Cină: 3 kiwi, câteva felii de brânză degresată, ceai, apă sau suc natural de fructe.
Cum adaugi kiwi în meniul tău zilnic
Poate deveni plictisitor să consumi kiwi ca atare sau în tradiționalele salate de fructe. Iată, deci, câteva alternative care îți pot folosi pentru a te înfrupta din delicioasele fructe de kiwi și a te bucură, în același timp, de beneficiile lor asupra sănătății și siluetei:
- Pregătește-ți un cocktail tropical din fructe de kiwi, ananas, mango, portocale și alte fructe exotice care-ți plac. Adaugă, într-o carafă, câteva bucățele din fiecare (citricele pot fi stoarse), apă plată sau minerală și câteva cuburi de gheață.
- Dacă vrei un desert dulce și hrănitor, toarnă puțină miere peste câteva bucățele de kiwi.
- Poți obține o „înghețată” savuroasă naturală dând la congelator câteva felii de kiwi.
- Adaugă kiwi într-o salată… altfel, gustoasă, sățioasă și cu un număr limitat de calorii. Amestecă, într-un bol, spanac proaspăt, câteva felii de măr, merișoare uscate, nuci, brânză feta și un kiwi tăiat cubulețe, plus un dressing light pe bază de lămâie sau oțet.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Calculator de calorii. Cum te ajută să monitorizezi aportul alimentar zilnic
10.09.2024