Dieta cu banane: slăbește rapid și ușor!
Dieta cu banane are origine japoneză și este una dintre cele mai eficiente modalități de a scapă rapid de kilogramele în plus. Desigur, nu este vorba despre un număr foarte mare de kilograme, întrucât, ca orice altă dietă, nici aceasta nu se recomandă a fi urmată pe o perioadă lungă de timp. Însă dacă vrei să topeșți 4-5 kg în câteva zile, dieta cu banane este ceea ce cauți. Această dietă cunoaște mai multe variante, însă noi am ales 3 dintre ele, întinse pe durata a 2 săptămâni, respectiv a 3 zile.
14.11.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 31 secundeAflă în continuare ce presupune dieta cu banane, în ce constă fiecare dintre cele 3 variante ale acesteia și ce beneficii aduc bananele sănătății.
Banană este foarte bogată în vitamine și minerale și acționează într-o manieră pozitivă asupra stării de spirit grație concentrației ridicate de vitamina B. Se recomandă consumul unei banane înainte și după un efort fizic deoarece banana este o sursă foarte bună de energie. De asemenea, bananele ajută la întărirea structurii osoase, susțin sistemul imunitar, îmbunătățesc digestia și stimulează metabolismul.
Dieta cu banane, varianta 1
Principiul care stă la baza acestei diete este consumul regulat de banane proaspete și al apei la temperatura camerei. Eficacitatea dietei constă în prezența în compoziția bananei a unei enzime – lipaza – care permite digerarea grăsimilor și, prin urmare, eliminarea lor rapidă.
Dacă micul dejun trebuie să fie format exclusiv din 2-3 banane și un pahar de apă la temperatura camerei, prânzul și cina pot conține alimente diverse în cantități moderate, desigur, evitându-se produsele nesănătoase. Totodată, limitează-ți masa la un singur fel de mâncare. Privilegiază consumul de supe și ciorbe, dar și pe cel de carne slabă la grătar, pește și salate. De asemenea, dacă urmezi dieta cu banane va trebui să renunți la deserturi, singurul deșert permis fiind o banană, să nu mai consumi nimic cu 4 ore înainte de culcare și să te hidratezi corespunzător. În plus, între cele 3 mese principale nu sunt permise gustările. Rezultatele din dieta cu banane sunt amplificate dacă bei 2 căni de ceai verde și faci 30 de minute de mișcare zilnic.
Dieta cu banane, varianta 2
Dieta cu banane are și o a doua versiune, ușor modificată față de prima. În acest caz, se consumă 1-2 banane înainte de fiecare masă principala (ar fi de preferat să mănânci 2 banane înainte de micul dejun, 2 banane înainte de prânz și doar o banană înainte de cină). Banana fiind un fruct bogat în fibre, senzația de sățietate se va instala rapid, astfel încât nu vei mai simți nevoia să mănânci mult la masă. Evident, alimentele alese trebuie să fie dintre cele sănătoase. Rămâne valabilă recomandarea privitoare la consumul unui singur fel de mâncare la fiecare masă.
La fel ca și în cazul variantei anterioare, și în acest caz trebuie să renunți la gustările dintre mese, să iei cina cu cel puțin 4 ore înainte de culcare, să te hidratezi corespunzător cu apă la temperatura camerei.
Dieta cu banane, varianta 3
Dieta cu banane are și o varianta mai restrictivă (varianta 3 de dietă), motiv pentru care nu trebuie urmată mai mult de 3 zile. Dacă optezi pentru aceasta, vei consuma exclusive banane la micul dejun, prânz și cină. La capătul celor 3 zile, vei constata că ai cu 3 kg mai puțin. Atenție însă la alimentația post-dietă: este recomandat să reintroduci progresiv alimentele pentru a nu brusca organismul, obișnuit cu monodieta.
Deși foarte eficientă, dieta cu bananeîn această ultimă variantă nu trebuie prelungită mai mult de 3 zile, întrucât nu vor putea fi evitate carențele nutriționale. Este important să bei cel puțin 2 l de apă zilnic, buna hidratare favorizând pierderea kilogramelor și compensând totodată lipsa de apă datorată reducerii alimentației.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024